ik lees samen met jou

Coverafbeelding van: ik lees samen met jou

Trefwoord(en)
letters
woorden
lezen

Genre
hobby

Vanaf
5 jaar

Met dit flapboekje kunnen kinderen zelf woorden maken. Ze leren letters en klanken herkennen en kunnen zien hoe woorden opgebouwd worden.
Het boekje start met enkele pagina’s die bestaan uit woordkaartjes. Die moet je uitknippen, zodat je 36 verschillende kaartjes hebt. Op de voorkant staat een leuke tekening en op de achterkant zie je het woord dat bij die illustratie hoort en de afzonderlijke letters. Verder in het boekje zitten letterkaartjes waarmee elk woord gevormd kan worden.
Door de combinatie van die woordkaartjes en letterkaartjes kan er door kinderen heel wat geoefend worden. Ze kunnen op zoek gaan naar de letters van een woord en zo het woord samenstellen. In het begin kan je dat doen met de voorbeeldletters zichtbaar, nadien kan je vertrekken van de illustratie en zo het woord laten zoeken.
Nadat het maken van woorden vlot gaat, kan je ook laten zien dat je door 1 letter te veranderen, een ander woord kan maken. Of je kan laten zoeken naar woorden met een bepaalde letter.
Je kan dit boekje ook gebruiken om luisteroefeningen te doen. Of zoekopdrachten geven. Op de website van de uitgeverij (www.baeckensbooks.com) kan je nog heel wat suggesties downloaden  Je vindt er zelfs extra werkblaadjes, zodat je met dit basisboekje nog meer woorden kan maken en oefenen.
De illustraties van de woordkaartjes zijn zeer expressief en soms zelfs heel grappig. Ze nodigen uit om onmiddellijk aan de slag te gaan en woordjes te maken.
Een uitnodigend en handig hulpmiddel voor startende lezers.

Mik Ghys - mei 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Isabelle Gielen   

Illustrator
Jan Van Lierde   

Uitgeverij
Baeckens Books   


Jaartal
2021

ISBN
9789059249158

Aantal pagina's
25

Prijs
€12,99