Ik hou van eenhoorns (maar dat is GIGA geheim!)

Coverafbeelding van: Ik hou van eenhoorns (maar dat is GIGA geheim!)

Trefwoord(en)
eenhoorn
geschenken
geheimen

Genre
leesboek

Vanaf
6 jaar

Ezra is dol op eenhoorns. Ze verzamelt spulletjes over eenhoorns en wil graag een eenhoorn voor haar verjaardag. Haar broer vindt eenhoorns tuttig en lacht haar uit. Haar vader vindt eenhoorns te zoet. Maar wat haar moeder zegt, vindt Ezra heel erg. Want volgens haar moeder bestaan eenhoorns niet. Daarom durft Ezra aan haar opa bijna niet vertellen dat ze een eenhoorn wil. Maar opa lacht haar niet uit. Integendeel, hij gaat op zoek. Maar dan moet Ezra opzoeken wat een eenhoorn nodig heeft en daarvoor zorgen. Omdat ze niets kan vinden over eenhoorns, zoekt Ezra op wat een paard nodig heeft. Ze zorgt voor een stal met stro, eten en drinken. Maar een wei, dat is een probleem. En dan is het eindelijk Ezra’s verjaardag. Welk geschenk heeft opa?

Dit is het eerste deel over de avonturen van Ezra en haar kleine eenhoorn. Want natuurlijk bestaan er eenhoorns, wat dacht je? Zelfs Ezra’s ouders staan versteld en kunnen hun ogen niet geloven. Net als de lezers, maar die zijn heel gelukkig met het happy end van dit verhaal. En met de verwachting van nog veel avonturen van Ezra en de eenhoorn.
Het verhaal leest vlot en is bedoeld voor lezers met AVI 3 / E3. Met korte zinnen en eenvoudige woorden zit dit verhaal toch vol actie en pittige dialogen. De vrolijke, fantasievolle illustraties spreken tot de verbeelding en maken het verhaal heel toegankelijk. Vooral voor enthousiaste eenhoornfans!

Mik Ghys - mei 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Anke Werker   

Illustrator
Daniëlle Schothorst   

Uitgeverij
Kluitman   


Reeks
Leren lezen met Kluitman

Jaartal
2021

ISBN
9789020677904

Aantal pagina's
29

Prijs
€9,99