Ik hou het hele jaar van jou

Coverafbeelding van: Ik hou het hele jaar van jou

Trefwoord(en)
liefde
dieren
seizoenen
klassiekers

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Het populaire ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’ – voor het eerst verschenen in 1994 – is ondertussen een gevierde klassieker geworden voor een gevarieerd doelpubliek: kinderen identificeren zich met het speelse Hazeltje, volwassenen met de grote Hazel en verliefde pubers herkennen zich in de mateloze liefde tussen de twee.
Doorheen de tijd zijn er verschillende edities verschenen in verschillende vormen van het origineel, maar ook variaties erop. Zoals deze bundel met daarin vier verhalen waarin we de twee volgen doorheen de seizoenen van het jaar. De vier verhalen werden eerder – in 2007 – gepubliceerd als vier aparte boekjes in een cassette onder de titel ‘Hazeltje een heel jaar lang’.
In de lente ontdekken en bewonderen ze alles wat groeit en bloeit. En waarin zou een Hazeltje zoals ik veranderen?…
In de zomer ontdekken ze de kleuren in de natuur. Wat is nu de mooiste kleur? Misschien wel Hazeltjesbruin?…
In de herfst ontdekt Hazeltje een lege doos, ideaal om mee te spelen. Maar wat als er een ander monster opduikt?…
In de winter spelen zij het spelletje ‘Ik zie, ik zie…’ en ontdekken en bewonderen zo de winterse natuur. Maar wat als Hazel iets ziet dat bij hem hoort en niet zijn schaduw is, klein is, kan huppelen, hazeltjesbruin is en hij ervan houdt tot aan de maan en terug?…
In elk verhaal vinden we weer de kracht van beide makers terug: Mc Bratney vertelt met fijne, juist gekozen woorden hartverwarmende verhalen vol vertedering. Heerlijk om voor te lezen en samen bij weg te dromen. Jeram geeft aan zijn woorden de juiste beelden. Zoals zij de twee personages verbeeldt, daar word je voortdurend instant warm van. Met telkens de juiste, sprekende expressie en dito houding. In deze grote versie komen haar landschappen in zachte kleuren perfect tot hun recht.
Een mooi geheel, goed voor vele uren samen in de sofa. 

Eric Vanthillo - februari 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Sam McBratney

Illustrator
Anita Jeram   

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2023

ISBN
9789047714828

Aantal pagina's
70

Prijs
€19,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
I Love You All Year Round

Vertaler(s)
Johanna Rijnbergen