Ik hou echt niet van de winter

Coverafbeelding van: Ik hou echt niet van de winter

Trefwoord(en)
winter
eekhoorns
vriendschap

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

De eekhoorns Tim en Tijn zijn beste vriendjes. Ze rennen door het bos, spelen verstoppertje en genieten van een lange warme zomer. Maar wanneer het herfst wordt, verandert alles. Tim heeft spijt dat de zomer voorbij is en Tijn kijkt al uit naar de winter. Tim denkt aan de kou die komt en Tijn denkt aan de gezelligheid. En wanneer de kou en de sneeuw er zijn, wil Tim niet meer buiten komen. En Tijn wil spelen in de sneeuw maar mist zijn vriendje. Omdat ze elkaar zo erg missen, is er maar één oplossing: dicht bij elkaar genieten van de winter.

Iedereen is verschillend, dat maakt dit verhaal wel erg duidelijk. De ene houdt van de winter en de andere niet, en dat zorgt natuurlijk voor problemen. Maar vriendschap zorgt ervoor dat die problemen opgelost worden.
In de kleurrijke illustraties kan je duidelijk het contrast volgen tussen de twee eekhoorns. Door de kleuren aan te passen aan de gevoelens tegenover de winter weet de lezer perfect welke eekhoorn wat voelt. De tekst erbij is kort en krachtig, duidelijker kan niet. Naast het verhaal is het ook erg leuk om de bedenkingen van de eekhoorns te bekijken. Een eekhoorn die knus in zijn holletje van een kop thee geniet, laat je de warrnte van binnen voelen. Terwijl de eekhoorn op de slee in de sneeuw je de kou buiten laat voelen.
Een warm en sfeervol winterverhaal.

Mik Ghys - november 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Fiona Barker   

Illustrator
Christine Pym   

Uitgeverij
Veltman   


Jaartal
2022

ISBN
9789048320394

Aantal pagina's
25

Prijs
€13,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Definitely Don’t Like Winter

Vertaler(s)
Ellen Hosmar
Vitataal