Ik hoor er niet meer bij

aanrader Coverafbeelding van: Ik hoor er niet meer bij

Trefwoord(en)
asiel
vriendschap
zoektochten

Genre
leesboek

Vanaf
11 jaar

Vijf kinderen die ooit samen in een asielcentrum hebben gezeten, waren daar erg goed bevriend geraakt. Tot ze plots allemaal moesten verhuizen en ze elkaar stilaan uit het oog verloren. Als Amina, één van de kinderen, post ontvangt, blijkt dat één van hen verdwenen is. Is dit bericht een noodkreet? Wat is er gebeurd? De vier –  jongeren ondertussen – zoeken elkaar op om de waarheid te ontdekken.

Knap opgebouwd verhaal over hoe kinderen een band opbouwen in een asielcentrum en elkaar daarna verliezen als ze elk een leven opbouwen op een andere plek in het land.
Het verhaal wordt door de auteur verteld, afwisselend vanuit het standpunt van één van de kinderen. Het verhaal verloopt chronologisch, al blikken de personages ook terug op hun leven in het asielcentrum. De gebeurtenissen zijn heel realistisch en bijzonder goed inleefbaar. Te meer omdat de leefsituatie van deze mensen erg kan verschillen van een doorsnee Nederlands of Vlaams gezin.
De lezer krijgt een erg goed beeld van hun huidige en vroegere leefsituatie. Ook de moeilijkheden die ze ondervinden om informatie over hun verdwenen groepslid in te winnen en het niet naleven van afspraken en regels om samen toch op zoek te kunnen gaan. Hun sterke band en hun onderlinge relaties maar ook de spanningen worden heel mooi verwoord. De lezer moet ook ‘tussen de regels’ kunnen lezen over wat er tussen hen speelt.
In een emotioneel geladen slot krijgt het verhaal een afsluiting die de lezer niet onberoerd laat.
Een aanrader!

Pol Van Damme - januari 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Carolien Ceton
Sergej Kreso

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2022

ISBN
9789047714903

Aantal pagina's
169

Prijs
€14,99