Ik help…de Sint

Coverafbeelding van: Ik help…de Sint

Trefwoord(en)
Sinterklaas
helpen
kartonboek

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

De pakjespiet vraagt de hulp van de lezer om zijn pakjes bij de juiste kinderen te bezorgen. Eerst worden alle brieven voor de Sint verzameld en in de pakjesmachine gegooid. Die moeten gelezen worden en dan kunnen de pakjespieten alles beginnen inpakken. Daarna moeten de cadeautjes in de juiste zak terechtkomen. En dan, eindelijk, worden ze rondgebracht, boven op de daken. Als de lezer goed geholpen heeft, krijgt hij een Pietendiploma.

Dit stevige boek is voorzien van dikke, kartonnen bladzijden. En dat is nodig wanneer de lezer de pakjespiet moet helpen. Want hij moet schudden met het boek, het ondersteboven houden, het tussen zijn benen steken en nog veel meer. Al wat een pakjespiet kan, moet de lezer uitvoeren met het boek. Zo wordt het lezen en bekijken van dit boek een echt avontuur, met heel wat interactie.
De tekeningen werken uitnodigend en laten soms zien wat er van de lezer verwacht wordt. De tekst sluit daarbij aan, en geeft na het vertellen wat de pakjespieten doen, een duidelijke opdracht aan de lezer. De beloning volgt op de laatste bladzijde.
De pittige en speelse tekst leest vlot voor. Voeg daarbij de expressieve, vrolijke tekeningen en je krijgt een boeiend voorleesboek. De cover is erg uitnodigend en zal heel wat kinderen zin doen krijgen om de Sint te helpen.
Een ideaal kijk- en doeboek voor toekomstige pakjespieten.

Mik Ghys - november 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Jonas Boets

Illustrator
Annelies Vandenbosch   

Uitgeverij
Oogappel   


Jaartal
2020

ISBN
9789002270352

Aantal pagina's
50

Prijs
€15,99