Ik heet Jan en ik ben niets bijzonders

Coverafbeelding van: Ik heet Jan en ik ben niets bijzonders

Trefwoord(en)
records
opvallen

Genre
leesboek

Vanaf
7 jaar

Ik heet Jan, net als mijn vader, en mijn grootvader, en zijn vader. Ik ben negen en ik ben niets bijzonders.
Een opener die aan duidelijkheid niets te over laat.
En inderdaad, Jan, het hoofdpersonage uit dit boek, heeft er genoeg van. Hij is het beu. Vanaf morgen moet alles veranderen. Vanaf morgen zal hij bijzonder zijn. Net als zijn vader die sneller dan de wind kan rennen, net als zijn grootvader die bruggen kan bouwen, net als popa, zijn overgrootvader, die de langste neusharen heeft en de dikste wenkbrauwen, net als zijn zus Helena die een rekenwonder is, net als zijn moeder die wonderlijk viool speelt, net als zijn broertje Stan die bijzonder stout is, … Zijn zoektocht naar bijzondere kinderen levert hem niets op. Samen met Nina beraamt hij allerlei plannen om wereldrecords te breken. Zo ontmoeten zij de gekste figuren, en de dame in het grijs mantelpakje met het fluitje om haar hals en het klembord in haar hand is nooit ver weg …
Zal Jan ook een wereldrecord breken? Of zal hij op een andere manier bijzonder zijn? …
Vereecken schreef een vlot verhaal waarin iedereen zich moeiteloos zal herkennen. Echt spannend of beklijvend is het niet, wel onderhoudend en grappig.
De frivole prenten van Mouton – in haar gekende stijl: vrolijk, nonchalant en gedurfd eenvoudig – verluchten het geheel en onderstrepen de humor in het verhaal. Zij zijn overvloedig geschikt tussen en doorheen de tekst. Soms krijgt het boek daardoor strip-allures, wat de gemakkelijke leesbaarheid alleen maar verhoogt.

Eric Vanthillo - maart 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Kathleen Vereecken   

Illustrator
Eva Mouton   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2014

ISBN
9789401421799

Aantal pagina's
128

Prijs
€13,99