Ik heb WEL een mammoet gezien!

Coverafbeelding van: Ik heb WEL een mammoet gezien!

Trefwoord(en)
pinguïns
mammoeten
volhouden

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Een jonge onderzoeker neemt deel aan een expeditie naar Antarctica op zoek naar pinguïns. Maar eigenlijk wil hij een mammoet zien. Wanneer dat ook gebeurt, wil niemand hem geloven. Een mammoet op een skateboard met een zonnebril op, dat kan toch niet? Verontwaardigd loopt hij weg maar ziet opnieuw de mammoet, deze keer met een roze tutu. Iedereen is ervan overtuigd dat hij alleen maar pinguïns gezien kan hebben dus wanneer hij de mammoet voor een derde keer ziet, neemt hij iedereen mee naar de plek waar hij de mammoet zag. Maar daar zijn alleen maar pinguïns, honderden pinguïns. Of staat daar toch, heel in de verte, een mammoet…

Dit hilarische prentenboek werkt naar een knap hoogtepunt, met daarna een nog verrassender slot. De humor spat van de bladzijden. Allereerst in de tekst, want wie gaat er nu naar Antarctica om een mammoet te zien? Maar ook in de illustraties. De pinguïns trekken alle aandacht door hun expressieve uitdrukkingen, gaande van schattig en cool tot hooghartig en pesterig. Ze willen immers alle aandacht voor zichzelf, en niet voor die mammoet. Die is echter de ster van het verhaal, op zijn skateboard, met zijn zonnebril en tutu. Supergrappig.
De vrolijke illustraties werken uitnodigend, de tekst leest vlot voor en geeft de voorlezer veel kansen om met intonatie en uitroepen te spelen. De twee aansluitende pagina’s vol pinguïns zijn dan weer een plezier om te bekijken en alle grappige elementen die erin verwerkt zitten te zoeken. Zoals pinguïns die een sneeuwmammoet maken, of een sneeuwballengevecht houden, of vissen met een vislijn.
Een hilarisch prentenboek boordevol pinguïns en 1 mammoet.

Mik Ghys - november 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Alex Willmore   

Uitgeverij
Pelckmans   


Jaartal
2023

ISBN
9789463377829

Aantal pagina's
30

Prijs
€17,00


Vertaald uit
Engels

Originele titel
I did see a mammoth !

Vertaler(s)
Pelckmans Uitgevers