Ik heb mijn zusje kwijtgemaakt

Coverafbeelding van: Ik heb mijn zusje kwijtgemaakt

Trefwoord(en)
zussen
verloren
zoektochten
helpen

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Het is zaterdag. Kos, zijn ouders en zijn babyzusje Soof zijn samen in de zitkamer. Kos zou met papa een spelletje willen spelen, maar die begint te knuffelen met mama. Kos is boos en neemt zijn zusje Soof mee naar het park. Hij wil zich met haar verstoppen en zoekt een goede verstopplek. Daarom laat hij haar alleen achter diep onder de struiken. Maar van al het zoeken moet hij plassen. Hij vindt Soof niet meteen terug maar loopt snel naar huis. Daar ontdekken zijn ouders net dat Soof vermist is. Boos loopt Kos terug naar het park maar nog steeds kan hij Soof niet terugvinden. Hij durft niet meer terug naar huis. Maar wat moet hij dan wel doen?

Dit is het spannende verhaal van Kos die zijn zusje heeft kwijtgemaakt. Hij is dan ook volledig in paniek en durft niet meer naar huis. Want zo’n zoon willen zijn ouders toch niet meer. Tijdens zijn dwaaltocht door de stad ontmoet hij verschillende mensen die elk op hun manier hem even verder helpen. Of zorgen dat hij terug thuis geraakt.
Het verhaal werd geschreven in korte zinnen en voorzien van heel wat kleurrijke, expressieve illustraties. De belevenissen van Kos zijn best wel spannend, ook al vertelt hij alles op een luchtige, naïeve toon. Het is een fantasievol avontuur met realistische kantjes en geloofwaardige ontmoetingen en personages. De kennismaking met een zwerver en met twee vluchtelingen die een nieuw leven opbouwen in Nederland maar ook kampen met heimwee maken alles heel hedendaags en herkenbaar. Het zit knap verweven in het verhaal en komt nergens geforceerd over. Mooi gedaan!
Een fantasievol verhaal over een boeiende zwerftocht.

Mik Ghys - februari 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Mohana van den Kroonenberg   

Illustrator
Nadia Meezen   

Uitgeverij
De Vier Windstreken   


Jaartal
2023

ISBN
9789051169522

Aantal pagina's
150

Prijs
€15,99