Ik geef je de zon

aanrader Coverafbeelding van: Ik geef je de zon

Trefwoord(en)
tweelingen
kunst
seksualiteit
geheimen

Genre
leesboek

Vanaf
14 jaar

De tweeling Jude en Noah is dankzij hun moeder opgegroeid met een grote voorliefde voor kunst. Noah is introvert en denkt graag in beelden, in schilderijen. Zijn zus is de uitbundige, die zich opmaakt en van duiken en surfen houdt. Wanneer hun moeder voorstelt om hen in te schrijven bij de kunstacademie, is Noach in de wolken. Jude wil liever naar een gewone school, haar kan dat kunstgedoe zo niet boeien. Maar dan gebeurt er zoveel in hun levens dat alles verandert. Plots is de tweeling geen ‘samen’ meer, maar leven ze ver naast elkaar.

Noah en Jude zijn in dit verhaal afwisselend aan het woord. Noah vertelt over alles wat gebeurt als de tweeling 13 jaar is, Jude doet het verslag van de situatie 3 jaar later. Het is voor de lezer een grote schok om na het eerste hoofdstuk van Noah te lezen dat 3 jaar later alles zo erg veranderd is. Niet Noah maar Jude volgt de kunstacademie. Hun moeder is verongelukt en Jude is nu meer teruggetrokken. Wat er allemaal gebeurd is om het zo ver te laten komen, krijg je mondjesmaat te horen van de twee betrokkenen. Terwijl Noah vertelt wat er allemaal gebeurt en de ontdekkingen die hij doet, duikt Jude meer in het verleden om haar kant van het verhaal ook mee te geven. Ondertussen ontmoet ze een boeiende kunstenaar die haar op weg kan helpen om komaf te maken met haar verleden. Ze ontmoet ook een intrigerende jongeman, die al belangrijk voor haar was voordat ze hem in werkelijkheid leerde kennen. Zo blijken er heel wat losse eindjes allemaal bij elkaar te komen, terwijl de tweeling meer en meer naar elkaar toegroeit. Allerlei geheimen uit het verleden komen naar boven en worden onthuld, met verstrekkende gevolgen voor alle betrokkenen.
Dit is een aangrijpend en intrigerend verhaal. Al die flarden uit het leven van de tweeling, kleine acties met grote gevolgen en geheimen die ondraaglijk worden, ze houden je aandacht vast tot het einde.
Een sterke aanrader!

Mik Ghys - juli 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Jandy Nelson   

Uitgeverij
Blossom Books   


Jaartal
2015

ISBN
9789020679243

Aantal pagina's
364

Prijs
€15,00


Vertaald uit
Engels

Originele titel
I’ll give you the sun

Vertaler(s)
Aimée Warmerdam