Ik ga!

aanrader Coverafbeelding van: Ik ga!

Trefwoord(en)
potje
kartonboek

Genre
prentenboek

Vanaf
2 jaar

Een klein vogeltje weet het zeker: ‘Ik ga!’. En het wipt vrolijk zijn nest uit. Zijn mama geeft hem een trui mee want het kan koud worden onderweg. Van zijn papa krijgt hij een zaklamp, voor als hij laat terugkomt. Oma geeft koekjes en opa een pet. Er volgt nog een boek, een paraplu en een radiootje. En dan is het vogeltje helemaal klaar om…op zijn potje te gaan!

Dit vrolijke op-het-potje verhaal toont die belevenis als een waar avontuur. Eerst moet de belangrijke beslissing genomen worden en daarna moeten de hele familie en zelfs vrienden die beslissing ondersteunen. Met uiteindelijk een geslaagd resultaat.
Het kleine vogeltje staat centraal in dit verhaal. Het ontmoet op elke dubbele bladzijde iemand die hem iets meegeeft voor onderweg. Als lezer word je even op het verkeerde been gezet, door alle spullen die het vogeltje meekrijgt. Dat maakt het einde zo grappig, wanneer hij echt al die spullen gebruikt wanneer hij op zijn potje zit. Zijn reis loopt over een boomtak, die doorheen heel het boek verderloopt. Daardoor krijg je op elk plekje van de tak een nieuwe scene van het verhaal. Met de mooie afsluiter als hij de stam van de boom, met een deurtje, bereikt. Als extra herkenningspunt staat op de laatste prent een grote WC naast het potje. Om toch nog maar eens heel duidelijk te maken waar het over gaat. En tegelijk is het grappig om  zo’n grote WC te zien in een boomstam.
Een vrolijk en speels boek over de tocht naar het potje.

Mik Ghys - juli 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Matthieu Maudet

Illustrator
Matthieu Maudet

Uitgeverij
Leopold   


Jaartal
2020

ISBN
9789025872342

Aantal pagina's
24

Prijs
€9,99