Ik ga op reis en ik neem mee…

Coverafbeelding van: Ik ga op reis en ik neem mee…

Trefwoord(en)
geheugen
oefenen
zoekboeken

Genre
hobby

Vanaf
9 jaar

Dit boek bevat reizen die je nooit meer vergeet. Het combineert geheugenspelletjes met avontuurlijke zoektochten.
Oscar de ontdekker gaat op reis. Hij bezoekt het Amazonewoud, de Noordpool, de woestijn en nog vele andere plekken. Naar elke bestemming neemt hij tien dingen mee die noodzakelijk zijn. Hij stelt ze voor en geeft je een tip om te onthouden wat hij allemaal meeneemt. Op de volgende bladzijde is Oscar op reis en heeft wat van zijn spullen verloren. Het is aan de lezer om te kijken wat er ontbreekt en dat te benoemen. Elke nieuwe reis raakt Oscar meer spullen kwijt. Dus moet de lezer steeds meer zijn best doen om te achterhalen wat Oscar verloren heeft.

Bij elke reis krijgt de lezer een geheugentip. Dat zijn manieren om je geheugen te helpen dingen te onthouden. Zo kan je bij elk ding dat Oscar meeneemt, een grappig beeld bedenken. Of je verzint een verhaaltje of een rijmpje waarin alle spullen voorkomen. Je kan ook dingen aan elkaar koppelen, of door een huis wandelen en alles een plaats geven. Zo krijgt de lezer bij elke bestemming een geheugentrucje uitgelegd. Na een beetje oefenen zal het zeker lukken om alle verloren spullen van Oscar terug te vinden.
Dit boek is niet alleen een zoekboek maar helpt ook om het geheugen te trainen. Dankzij de vele tips zijn er zeker enkele methodes die zullen blijven hangen en waar de lezer later dankbaar gebruik van kan maken. Op de voorlaatste bladzijden staat er nog een grandioze geheugenquiz, voor wie het hele boek doorgenomen heeft. En op de laatste bladzijde staan er nog tips voor ouders, om samen met hun kind aan de slag te gaan.
Een vrolijk doeboek waarmee je heel wat bijleert over je geheugen.

Mik Ghys - augustus 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Catherine Veitch

Illustrator
Duncan Beedie

Uitgeverij
Davidsfonds/Infodok   


Jaartal
2021

ISBN
9789002272967

Aantal pagina's
48

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Remember 10 with explorer Ben