Ik en de beer

aanrader Coverafbeelding van: Ik en de beer

Trefwoord(en)
vriendschap
beren
gevaar

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Elke morgen begroet Leo zichzelf voor de spiegel: “Dag ikke. Vandaag wordt een prachtdag, dat zul je zien!”
Maar vandaag gaat alles verkeerd. Zowel zijn grote zus als zijn buurmeisje willen niet met hem spelen. Buiten regent het en de rivier stroomt over. Zelfs in het bos lijkt het of de bomen, die het er zo donker maken, boos op hem zijn. Iedereen en alles is tegen hem. Maar dan ritselt er iets in de struiken… Een beer… Die loopt niet weg en is dus niet boos op hem. Samen gaan zij op stap en hebben ze een leuke tijd samen. Met een lekkere pot honing bezegelen ze hun vriendschap. Maar de mensen zijn bang van de beer. Zij rennen gillend weg. Twee agenten willen hem vangen. De beer weet echter beter en verdwijnt stilletjes. …
Norac en Godon vertellen samen een integer verhaal over een universele vriendschap die de realiteit overstijgt.
Het geheel sprankelt van de emoties. Subtiel evolueert het hoofdpersonage en ontdekt het de waarde van het hebben van een vriend. Zelfs temidden een wereld vol onbegrip en angst. Mooi hoe onschuld wordt gekoppeld aan durf en persoonlijkheid.
Het verhaal wordt verteld met karige woorden en veel stiltes die je verbeelding prikkelen. De tekst is mooi in balans en laat zich vlot voorlezen.
De gevoelige prenten vullen heel goed aan en vertellen zoveel meer. Met zwierige lijnen en zachte inkleuringen verbeeldt Godon een intense sfeer en een wereld die je aanspreekt op je eigen ervaringen en je emoties.
Dit is een gelaagd verhaal waarin je telkens meer, en andere dingen in ontdekt. Een verhaal waar je niet snel op uitgekeken raakt en dat je aanspreekt op je verwondering. Voor zowel groot als klein.
Vandaar een terechte aanrader.

Eric Vanthillo - november 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Carl Norac

Illustrator
Ingrid Godon   

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2016

ISBN
9789045119106

Aantal pagina's
40

Prijs
€15,99


Vertaald uit
Frans

Originele titel
Un ours. Et moi, et moi, et moi

Vertaler(s)
Jacques Dohmen