Ik blijf altijd bij jou

Coverafbeelding van: Ik blijf altijd bij jou

Trefwoord(en)
vriendschap
trouw
dieren

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Beer en Eekhoorn zijn vrienden door dik en dun. Ook als het moeilijk gaat, of als één van beide wat boos is. Ze blijven altijd bij elkaar. Tot het een keer te moeilijk wordt. Dan lijkt het alsof ze uit elkaar gegroeid zijn. Maar onvermijdelijk komt het moment dat ze beseffen dat ze bij elkaar horen, dat ze de beste vrienden zijn en altijd zullen blijven.

Dit is een sfeervol prentenboek over vriendschap. Je maakt kennis met twee vertederende personages die samen allerlei beleven. Door hun verschil in grootte wordt al snel duidelijk dat niet alles wat ze samen doen, probleemloos verloopt. En dan wordt het de kleine eekhoorn even wat te veel. Hij wil ruimte voor zichzelf, tijd om zijn zin te doen, even alleen zijn. Maar al snel mist hij zijn beste vriend en kan hij niet snel genoeg naar hem toe hollen.
De onhandige beer doet steeds zijn best maar er loopt geregeld wat mis. Dat zorgt voor grappige tekeningen, ook al worden ze heel droogjes gepresenteerd. En net daardoor zijn ze zo duidelijk en maken ze veel indruk. De soberheid in de illustraties is ook de sterkte ervan. Met daarin de twee personages die elk hun plaats opeisen, apart of samen.
Een heerlijk warm voorleesverhaal over twee dikke vrienden.

Mik Ghys - maart 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Smriti Halls   

Illustrator
Steve Small

Uitgeverij
Luitingh-Sijthoff   


Jaartal
2020

ISBN
9789024588718

Aantal pagina's
38

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
I’m Sticking with You

Vertaler(s)
Harmen van Straaten