Ik ben Pippi niet!

aanrader Coverafbeelding van: Ik ben Pippi niet!

Trefwoord(en)
humor
jezelf zijn
opkomen voor jezelf
fantasie

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Een prentenboek van Yvonne Jagtenberg herken je uit de duizend, en toch weet ze je elke keer weer te verrassen met een origineel verhaal vol humor en vaart, eerlijke en herkenbare personages waarmee je je moeiteloos identificeert en een fijne ‘levensles’.  Zo ook nu.
Na honderdvijfentwintig dagen dragen en een paar uur persen, werd Meisje de Geit geboren. Wat later verschenen er sproeten op haar vel. En nog later groeide haar haar als twee stijve vlechten op haar kop. Ze kon met één poot aan een tak van een boom hangen, tilde met gemak een paard op en speelde trompet in de boomgaard. Maar Pippi – je weet wel – was ze niet! Zij was Meisje de Geit en niemand anders. De juf op school bevestigde het: “Jij bent uniek, van jou is er maar één!” En Meisje de Geit dacht er het hare van: “Ik ben anders, net als iedereen.”

De prenten zijn weer pareltjes met een flinke dosis lef en veel eigenzinnigheid. Jagtenberg tekent dieren vol expressie en flirt flink met de grens tussen realiteit en fantasie. De vlekkerige waterverfkleuren zorgen voor de nodige transparantie en helderheid. Zij prikkelt voortdurend je verbeelding doordat er zoveel meer te zien is dan het verhaal zelf. En toch blijft het geheel eenvoudig en gefocust. De hilarische humor werkt aanstekelijk en houdt de mooi uitgewerkte moraal licht verteerbaar.
Het verhaal is eenvoudig maar niet simplistisch. Er zijn voldoende wendingen die je verrassen en doen meeleven naar het deugddoende einde toe. En daarna keer je met plezier terug naar het begin. Want dit verhaal lees je keer na keer (voor), en elke keer ontdek je wel weer iets nieuws.
Ook mooi hoe de auteur hier speelt met het icoon van een Pippi Langkous zonder het expliciet te noemen. Dat geeft het geheel een fijne meerwaarde. Als een warme ode aan die Pippi en haar geestelijke moeder Astrid Lindgren.
Een knappe aanrader!

Bekroond met een Bronzen Penseel 2022.

Eric Vanthillo - oktober 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Yvonne Jagtenberg   

Illustrator
Yvonne Jagtenberg   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2021

ISBN
9789025774622

Aantal pagina's
30

Prijs
€14,99