ik ben net als jij

Coverafbeelding van: ik ben net als jij

Trefwoord(en)
anders zijn
vampiers
zoektochten

Genre
leesboek

Vanaf
6 jaar

Flier zit in het donker op een boomtak. Ze vraagt zich af wat ze is. Ze is klein, vlug, kan vliegen en piepen en is alleen. Wanneer ze een klein, vlug dier in een huis in de boom ziet kruipen, vraagt ze of ze binnen mag. Maar de eekhoorn wil haar niet in huis. Dan ziet ze een dier dat kan vliegen en volgt de uil naar zijn boomhuis. Maar ook de uil wil haar niet in huis. En ook de muis, die kan piepen zoals Flier, wil haar niet in zijn hol. Ze is te anders. Uiteindelijk duikt er toch iemand op die haar in huis wil. Die lijkt helemaal anders dan Flier. Of is hij toch net als zij?

Dit vrolijke vampierverhaal is op maat geschreven van beginnende lezers (AVI 2 / M3). Samen met Flier gaan ze op zoek naar iemand die hetzelfde is als Flier. En zoals dat meestal gaat zijn er eerst ontmoetingen die niet succesvol zijn vooraleer de juiste persoon of dier gevonden wordt. Het einde heeft ook nog een verrassing in petto. Net als je denkt dat het verhaal afgelopen is, komt er nog een leuke twist.
Paul van Loon is een meester in het bedenken van vlotte vampierverhalen, zelfs op het niveau van beginnende lezers. Zijn ‘vaste’ illustrator zorgde weer voor aantrekkelijke illustraties die het verhaal mooi volgen en een aparte sfeer creëren.
Een vrolijk vampierverhaal voor beginnende lezers.

Mik Ghys - mei 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Paul van Loon   

Illustrator
Hugo van Look

Uitgeverij
Zwijsen   


Reeks
AVI-lezen met Paul van Loon

Jaartal
2021

ISBN
9789048739295

Aantal pagina's
27

Prijs
€8,99