Ik ben geen knuffelbeest!

Coverafbeelding van: Ik ben geen knuffelbeest!

Trefwoord(en)
knuffelen
weerbaarheid
opkomen voor jezelf

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Daisy is een schattig kuiken, iedereen wil haar knuffelen. Ze drukken haar bijna fijn, ze aaien haar en ze kussen haar. Daisy vindt dat vreselijk. Ze bedenkt een oplossing. Ze wentelt zich in modder en dat werkt onmiddellijk. Maar de modder is vies, kleverig en stinkt. Daarbij komt nog dat als het regent, haar vermomming verdwijnt en iedereen haar weer wil knuffelen. Ze wordt vreselijk boos, dus vindt haar mama dat het tijd wordt voor een gesprek. Ze leert Daisy opkomen voor zichzelf door anderen te laten weten wat ze wil. En het helpt!

Het kuikentje in dit verhaal ziet er inderdaad erg schattig uit. Maar al snel merk je dat ze dat zelf niet leuk vindt. En hoe dat kan opgelost worden. Zo heeft dit prentenboek een waardevolle boodschap mee te geven. Opkomen voor jezelf en anderen laten weten wat je wel of niet wil is iets dat iedereen kan leren. Daisy heeft het snel door, en haar omgeving ook. In werkelijkheid zal het allemaal wel wat moeizamer verlopen, maar dit boek geeft zeker een aanzet om de eerste stappen te zetten.
De tekst en de dialogen in het boek lezen vlot voor. De illustraties zijn sfeervol, met hier en daar erg geslaagde humor.
Zelfs naast de uitdrukkelijke boodschap is dit een aantrekkelijk verhaal, vol enthousiaste dieren. Een pittig verhaal om toch even over na te praten.

Mik Ghys - april 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Madeline Valentine   

Illustrator
Madeline Valentine   

Uitgeverij
Rubinstein   


Jaartal
2021

ISBN
9789047628644

Aantal pagina's
32

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
More Than Fluff

Vertaler(s)
Tjibbe Veldkamp