IJs – Adem, deel 2

2165. Vier jongeren zijn onderweg naar een veilige plek, Civitas genaamd. Al weten ze niet of die wel echt bestaat. De beschaafde wereld is zo goed als verdwenen. Het klimaat is eveneens totaal ontregeld en als de jongeren in een sneeuwstorm terechtkomen, ziet het er heel slecht uit. Gelukkig voor hen worden ze opgevangen in een vestiging. Maar daar heerst een erg besmettelijke en dodelijke ziekte. Ze moeten hun plannen danig bijstellen.

Dit is het vervolg op ‘Tsunami’, het eerste deel uit de reeks ‘Adem’. Het verhaal gaat verder waar het vorige is geëindigd. De personages en de vijandige omgeving zijn gekend uit het vorige deel. Wat wel opvalt is dat de onderlinge relaties tussen de jongeren bijzonder uitgebreid wordt uitgewerkt. Sommigen voelen wel iets voor één van de anderen maar ze lijken bang om zich te ‘binden’ in een relatie. Daarvoor lijkt de situatie waarin ze zich bevinden niet het beste moment om aan hun gevoelens toe te geven.
Het verhaal wordt door een alwetend auteur verteld vanuit het standpunt van verschillende personages al naar gelang dat nodig is voor het verhaal. De meeste aandacht gaat naar Skye en Jazz. Maar door hun ogen leert de lezer ook de doortastende River beter kennen. En er wordt een nieuw personage aan de groep toegevoegd. De personages van de jongeren worden levensecht en herkenbaar beschreven. De gebeurtenissen volgen elkaar in snel tempo op waardoor de lezer geboeid blijft tot het einde.
Weinig opbeurend toekomstbeeld over een apocalyptische wereld waarin enkel de wet van de sterkste telt.
Goed voor een hele tijd spannend leesplezier.

Pol Van Damme - maart 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Nico De Braeckeleer   

Uitgeverij
Bakermat   


Reeks
Adem

Jaartal
2018

ISBN
9789059246126

Aantal pagina's
297

Prijs
€15,95