Igwa is bang in het donker

Coverafbeelding van: Igwa is bang in het donker

Trefwoord(en)
bang
donker
helpen
schooluitstap

Genre
leesboek

Vanaf
6 jaar

De Dino Klas van Igwa gaat op schoolreis. Iedereen is erg enthousiast, alleen Igwa niet. Want ze gaan de nacht doorbrengen in een grot en Igwa is bang in het donker. Maar dat durft ze niet vertellen. Ze zit trillend aan de ingang van de grot wanneer Stega haar vraagt wat er aan de hand is. Stilletjes vertelt Igwa haar geheim. En Stega vertelt het aan de juf, die onmiddellijk voor een oplossing zorgt: ze laat een groot vuur maken in de grot. Daarna spelen de kleine dino’s nog een schaduwspel en zo wordt Igwa steeds minder bang. Wanneer ze terug naar huis gaan, mogen ze een tekening maken van de schooluitstap. Igwa weet onmiddellijk wat ze zal tekenen: een grot met een groot vuur en al haar vrienden erbij.

In deze reeks over de Dino Klas staat telkens een bepaalde dinosaurussoort centraal. Hier is dat Igwa, de iguanodon. En er wordt ook telkens een bepaald gevoel behandeld, in dit geval angst voor het donker. Dat thema wordt op een herkenbare manier aangebracht. Ook de oplossing is goed gevonden en kan helpen om de angst voor het donker te overwinnen.
De tekst is vlot en bevat veel dialogen. Die zijn telkens voorzien van kleine illustraties zodat de lezer weet wie er aan het woord is. Het verhaal wordt verteld in eenvoudige zinnen, met AVI 3 / E3 niveau. De illustraties zijn speels en wie de reeks kent herkent enkele klasgenoten van Igwa. De kleine dino’s zijn allemaal vriendelijk en behulpzaam, zo zorgen ze voor een ontspannen sfeer waarbij de angst van Igwa kan verholpen worden. Na het verhaal krijgt de lezer nog wat weetjes over iguanodons en een spelletje waarbij woorden verbonden mogen worden met de juiste tekening.

Mik Ghys - september 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Pierre Gemme   

Illustrator
Jess Pauwels   

Uitgeverij
Baeckens Books   


Reeks
Dino Klas

Jaartal
2020

ISBN
9789059247369

Aantal pagina's
36

Prijs
€8,50


Vertaald uit
Frans

Originele titel
Igua a peur du noir

Vertaler(s)
Inge Bergh