Iedereen telt mee!

Coverafbeelding van: Iedereen telt mee!

Trefwoord(en)
tellen
vluchtelingen
helpen

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Dit telboek toont hoe mensen die hun land ontvluchten geholpen kunnen worden. Want als het thuis zo eng wordt dat je moet vluchten, wat moet je dan doen? Er is 1 boot om je op weg te helpen. Daarna 2 handen om je in veiligheid te brengen. 3 Maaltijden om je buik te vullen en 4 bedden om lekker in te slapen. Om uiteindelijk te belanden bij 10 vriendjes om samen mee te spelen.
Samen met een gezin reis je naar een veilige plek om te wonen en te leven. Onderweg komen ze vriendelijke en behulpzame mensen tegen. Zo toont dit telboek dat er nog heel wat mensen willen helpen om anderen in veiligheid te brengen. Het is een boek vol hoop, vooral voor wie zijn thuis heeft moeten achterlaten.

Op de laatste bladzijde van het boek vertelt de auteur dat er miljoenen kinderen over de hele wereld moeten vluchten voor oorlog, overstromingen of andere nare dingen. Ook dat er veel vluchtelingenkinderen zijn die geen familie meer hebben die voor ze kan zorgen. Daarna volgt nog een lijstje van organisaties die vluchtelingen helpen.
Het mooie aan dit boek is de eenvoud. Tijdens het tellen komen verschillende facetten uit het leven van vluchtelingen aan bod. De illustraties zetten die mooi in de kijker. En de tekst, die zeer beperkt is, krijgt toch een duidelijke plek in die illustratie. Zo versterken ze elkaar in hun boodschap. Het geheel gaat tot de essentie van de boodschap op een sfeervolle manier. De titel biedt een mooie woordspeling, die op 2 manieren de inhoud van het boek weergeeft.
De auteur doneert 10% van haar inkomsten van dit boek aan Amnesty International. Een klein maar zeer belangrijk gebaar voor een hoopvolle toekomst

Mik Ghys - juli 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Hollis Kurman   

Illustrator
Barroux   

Uitgeverij
Rubinstein   


Jaartal
2020

ISBN
9789047627630

Aantal pagina's
25

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Hello!: a counting book of kindnesses