iedereen laat scheetjes

Coverafbeelding van: iedereen laat scheetjes

Trefwoord(en)
dieren
scheten

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Wanneer Springmuis een piepend scheetje laat, verontschuldigt hij zich meteen. Hij wou dat scheetje inhouden. Maar Olifant verzekert hem dat inhouden niet nodig is. Iedereen laat scheetjes, alle dieren, overal. In de stad en in het wild, en ze hebben allemaal een ander geluid. Bij de koeien is het een tetter-knetter-scheetfabriek en bij een hond meer prat-prat-prat, dat ruikt naar rottend ei. Ook apen, orka’s, wormen, walvissen, hagedissen, slangen, pinguïns en spinnen laten scheten. Zelfs mensen. En monsters. Of robots, superhelden, draken en dino’s. Springmuis begrijpt het, iedereen laat scheten. Zelfs Olifant.

Alle soorten scheten en hun makers komen aan bod. Van ‘Plop’ en ‘Floep’ tot de winden onder water of in de lucht. Mensen blijken dan weer allerlei trucjes te hebben om niet toe te geven dat ze een scheetje hebben gelaten, zoals de hond de schuld geven, of hun speelgoed, of heel hard wegrennen. Een vrolijk schetenboek is dit geworden, wat altijd op de lachspieren werkt. Praten over scheetjes en kijken naar prenten die met scheetjes te maken hebben laat iedereen wat gniffelen. En misschien stiekem een scheetje laten om in de sfeer te komen.
De tekst op rijm leest speels voor. De illustraties brengen die speelsheid nog meer tot leven door de scheetjes bijna zichtbaar te maken. Gelukkig ontbreekt de geur…

Mik Ghys - maart 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Jonny Leighton

Illustrator
Mike Byrne   

Uitgeverij
Veltman   


Jaartal
2024

ISBN
9789048320912

Aantal pagina's
30

Prijs
€13,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Everybody Toots!

Vertaler(s)
Ellen Hosmar
Vitataal