Iedereen is wel eens… verdrietig

Coverafbeelding van: Iedereen is wel eens… verdrietig

Trefwoord(en)
gevoelens
verdriet

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Verdrietig zijn is niet fijn. Het kan zeer verschillende redenen hebben. Zo was Yara haar lievelingsknuffel kwijt. Ze kon er niet van slapen, zo erg miste ze hem. Gelukkig had ze goede vrienden die haar hielpen zoeken en ja hoor, Sofie vond hem terug.
Bram had ook veel verdriet. Zijn poes ging dood en hij miste haar erg. Maar door met zijn ouders over haar te praten en foto’s te bekijken, werd hij minder verdrietig. Na een poosje mocht hij 2 jonge poesjes gaan halen en die zorgden voor heel wat afleiding.

Deze twee verhalen laten zien wat verdrietig zijn kan betekenen. Na de verhalen krijg je elk verhaal in een korte vorm nog eens op 1 pagina samengevat. Daarna zijn er twee pagina’s voorzien met woordenschat, woorden die voor kleuters misschien nog niet duidelijk zijn. Op de laatste bladzijde staan nog tips voor ouders en leerkrachten om rond dit thema te praten of er creatief mee bezig te zijn. Zo worden emoties duidelijk gemaakt aan kleuters.
De verhalen zijn duidelijk en sluiten aan bij de leefwereld van kleuters. Dat verhoogt de herkenbaarheid en maakt de begrippen duidelijk. De illustraties sluiten hier perfect bij aan.
Een verzorgde en interessante kennismaking met gevoelens en hoe ermee om te gaan.

Mik Ghys - februari 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Moira Butterfield   

Illustrator
Holly Sterling

Uitgeverij
C. de Vries-Brouwers   


Jaartal
2016

ISBN
9789053416082

Aantal pagina's
24

Prijs
€15,90


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Everybody feels… sad

Vertaler(s)
Ineke Ris