Iedereen is wel eens… blij

Coverafbeelding van: Iedereen is wel eens… blij

Trefwoord(en)
gevoelens
blij

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Floris is een blije jongen. Vorige week ging hij op vakantie met zijn familie en ze deden de hele dag leuke dingen. Thuis heeft hij alle foto’s in een plakboek samengebracht en telkens wanneer hij in het boek kijkt, wordt hij weer blij.
Sofie is een blij meisje. Ze maakte een armbandje voor haar vriendin, in haar lievelingskleuren. Die was er erg blij mee en Sofie dus ook. Samen met mama maakt ze cupcakes en maakt Bram blij met een cakeje. Haar vriendje Floris mag zelfs haar stripboeken lenen. De volgende dag krijgt ze van alle drie iets leuks terug. Zo maakt iedereen iedereen blij.

Iedereen is weleens blij, daar zijn heel wat voorbeelden van. Deze twee verhalen laten zien hoe je blij kan worden door eenvoudige dingen. Na de verhalen krijg je elk verhaal in een korte vorm nog eens op 1 pagina samengevat. Daarna zijn er twee pagina’s voorzien met woordenschat, woorden die voor kleuters misschien nog niet duidelijk zijn. Op de laatste bladzijde staan nog tips voor ouders en leerkrachten om rond dit thema te praten of er creatief mee bezig te zijn. Zo worden emoties duidelijk gemaakt aan kleuters.
De verhalen zijn duidelijk en sluiten aan bij de leefwereld van kleuters. Dat verhoogt de herkenbaarheid en maakt de begrippen duidelijk. De illustraties sluiten hier perfect bij aan.
Een verzorgde en interessante kennismaking met gevoelens en samen leven.

Mik Ghys - februari 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Moira Butterfield   

Illustrator
Holly Sterling

Uitgeverij
C. de Vries-Brouwers   


Jaartal
2016

ISBN
9789053416099

Aantal pagina's
24

Prijs
€15,90


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Everybody feels… happy

Vertaler(s)
Ineke Ris