Iedereen is wel eens… bang

Coverafbeelding van: Iedereen is wel eens… bang

Trefwoord(en)
gevoelens
bang

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Iedereen is wel eens bang. Dat voelt eigenaardig, maar het is niet ongewoon. Zo was Bram bang toen hij de eerste dag naar school moest. Gelukkig was er Yara, een meisje dat hem de weg wees en hem haar geluksknuffel leende. Maar ook Yara kon bang zijn. Ze moest in de klas iets vertellen aan iedereen en daar was ze vreselijk bang voor. Gelukkig kon Bram haar geluksknuffel teruggeven, zodat ze het minder eng vond om voor de klas te staan. Door elkaar te helpen voelden ze zich allebei beter.

Deze twee verhalen laten zien hoe je bang kan worden door eenvoudige dingen. Na de verhalen krijg je elk verhaal in een korte vorm nog eens op 1 pagina samengevat. Daarna zijn er twee pagina’s voorzien met woordenschat, woorden die voor kleuters misschien nog niet duidelijk zijn. Op de laatste bladzijde staan nog tips voor ouders en leerkrachten om rond dit thema te praten of er creatief mee bezig te zijn. Zo worden emoties duidelijk gemaakt aan kleuters.
De verhalen zijn duidelijk en sluiten aan bij de leefwereld van kleuters. Dat verhoogt de herkenbaarheid en maakt de begrippen duidelijk. De illustraties sluiten hier perfect bij aan.
Een verzorgde en interessante kennismaking met gevoelens, samen leven en elkaar helpen.

Mik Ghys - februari 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Moira Butterfield   

Illustrator
Holly Sterling

Uitgeverij
C. de Vries-Brouwers   


Jaartal
2016

ISBN
9789053416006

Aantal pagina's
24

Prijs
€15,90


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Everybody feels… scared

Vertaler(s)
Ineke Ris