Iedereen heeft talent

Coverafbeelding van: Iedereen heeft talent

Trefwoord(en)
talenten
dans
zingen
toneel
jezelf zijn

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Binnenkort is er een toneelvoorstelling op school, over een prinses en een ridder. Konijn Olivia wil dolgraag de ridder zijn dus oefent ze voortdurend haar toneelstem. Neushoorn Sammie wil ook auditie doen, hij wil de dansende prinses zijn. Ze doen allebei een schitterende auditie maar bij de rolverdeling merken ze dat iets fout is. Sammie mag de ridder spelen en Olivia de prinses. Ze zijn allebei erg teleurgesteld. Tijdens het oefenen wordt nog maar eens duidelijk dat ze een foute rol hebben. Maar dan bedenken ze een plannetje. Tijdens de opvoering voeren ze het plan uit. Olivia is plots een dappere prinses en Sammie een dansende ridder. Het resultaat is fantastisch. Maar vindt hun juf dat ook?

Bij de eerste pagina’s merk je al dat rolpatronen doorbroken worden. Want Sammie het nijlpaard is dol op dansen en is er erg goed in ook. En Olivia, die een dansende prinses moet spelen, wil liever veel tekst foutloos opzeggen want ze houdt niet van dansen. Dat hun juf hun talenten niet opmerkt, is jammer, maar zorgt voor dit verhaal natuurlijk voor een leuk gegeven. Met een prachtig slot.
Op een vrolijke, luchtige manier wordt een herkenbaar gegeven verwerkt in een toegankelijk en optimistisch prentenboek. De tekst leest prettig voor en de illustraties zijn kleurrijk en aandoenlijk. Het is zo mooi om een neushoorn sierlijk te zien dansen in plaats van de stoere ridder te moeten spelen. De twee hoofdpersonages vormen een mooi contrast, zowel van uiterlijk als van droom en talent. Het spetterende slot zorgt ervoor dat iedereen na het lezen van dit boek meer zal durven zichzelf te zijn. Het laat je achter met een positief gevoel en zin om meer uit te komen voor je eigen talenten.

Mik Ghys - december 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Hannah Whitty

Illustrator
Paula Bowles   

Uitgeverij
C. de Vries-Brouwers   


Jaartal
2022

ISBN
9789053418529

Aantal pagina's
30

Prijs
€16,90


Vertaald uit
Engels

Originele titel
We’ve got talent

Vertaler(s)
Ineke Ris