I see faces

Coverafbeelding van: I see faces

Trefwoord(en)
foto’s
fantasie
verbeelding
humor
design

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Lannoo bracht een aantal toonaangevende boeken rond design, mode, architectuur, voeding, fotografie en kunst samen onder het label ‘This book is Marked’, een select clubje van te begeren boeken. Dit kleine, vuistdikke fotoboek is er een van.
Hierin bracht grafisch vormgever Irene Schampaert een uitgebreide selectie foto’s bij elkaar waarin je gezichten herkent in dagelijkse voorwerpen, in gebouwen , in de natuur, … Kortom, overal in het leven rondom jezelf.
‘Pareidolia’ zou dat heten: een vorm van illusie waarbij je herkenbare dingen als gezichten meent te herkennen in alledaagse voorwerpen, landschappen, gebouwen, enzovoort. In een houten spoel van kabels, in zwemvliezen, in een champignon, in een tuinhark, in een stopcontact, in een huis langs de weg, in een lavabo, in eierdozen, en in zoveel meer.
Het leuke van dit alles is vooral dat al die gezichten een scala van expressies vertolken: triest, blij, verbaasd, verrast, verschrikt, … Of tenminste, jouw verbeelding leest, ziet en interpreteert deze emoties.
Foto na foto, pagina na pagina doorblader je dit boek en amuseer je je kostelijk met alle ontdekkingen. Zowel kinderen als volwassenen worden hierdoor aangesproken en zullen dit boekje koesteren. Een ideaal cadeautje voor eender wie, eender wanneer.
En wat aardig meegenomen is: na een tijdje rondgedoold te hebben in dit kleinood, zal je de wereld om je heen op een andere manier bekijken. Je observatie wordt gestuurd en vol plezier ga je zelf op ontdekking uit naar gezichten in alle formaten en met alle expressies.
Erg opvallend dat de maker koos voor enkel beeld en een speelse, opvallende vormgeving. Dat maakt het geheel lichtjes mysterieus en hoogst aantrekkelijk om met veel plezier te ontdekken. Tekst en uitleg verzin je er zelf bij…

Eric Vanthillo - oktober 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Irene Schampaert   

Illustrator
diverse

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2020

ISBN
9789401467247

Aantal pagina's
192

Prijs
€14,99