Hylas en het oog van de valk – Hylas, deel 3

aanrader Coverafbeelding van: Hylas en het oog van de valk – Hylas, deel 3

Trefwoord(en)
avontuur
Bronzen Tijdperk
zoektochten
magie

Genre
leesboek

Vanaf
11 jaar

Hylas strandt op het eiland Keftioe waar de Grote Golf een ramp heeft veroorzaakt. In eerste instantie vindt hij geen levenden, maar merkt wel de schaduw van overledenen die gestorven zijn aan een besmettelijke ziekte. Zijn zoektocht naar Pirra en de leeuwenwelp Heibel duurt voort. Ondertussen zijn de zwarte krijgers, de Kraaien, ook op het eiland aangekomen.
Hoog in de bergen verveelt Pirra zich stierlijk in haar schuiloord. Een jonge valk die uit het nest is gevallen fleurt haar dagen op. Maar dan wordt Pirra ziek. Is het de pest? En Hylas wordt gevangen genomen.

Dit is het derde deel uit de reeks ‘Tijden van Goden en gevechten’. Ze speelt zich zo’n 3500 jaar geleden af in landen en eilanden rond de Middellandse Zee. De personages zijn gekend uit de vorige delen en de zoektocht van Hylas is voorlopig nog niet ten einde. De auteur weet de gebeurtenissen erg accuraat te schetsen en weet de lezer geboeid te houden. De beschrijvingen geven de lezer een enorm goed beeld van de situatie waarin de personages zich bevinden en de acties volgen elkaar in snel tempo op. Het geheel komt erg realistisch over. Zelfs de oude magie doet geen afbreuk aan de geloofwaardigheid van het verhaal.
Het vertelstandpunt verspringt van het ene personage naar het andere – ook naar de dieren – waardoor de lezer eigenlijk meer weet dan de afzonderlijke personages.
Net zoals bij de vorige delen kan de lezer moeilijk stoppen met verder lezen. Het verhaal blijft boeien tot het einde.
Alweer een aanrader uit deze erg goed gedocumenteerde reeks waarvoor de auteur heel wat research heeft gedaan om de gedragingen van de dieren correct weer te geven en de historische elementen verantwoord te gebruiken.

Pol Van Damme - december 2014

Auteur
Michelle Paver

Uitgeverij
Moon   


Reeks
Tijden van goden en gevechten

Jaartal
2014

ISBN
9789044336313

Aantal pagina's
264

Prijs
€17,50


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Gods and Warriors – The Eye of the Falcon

Vertaler(s)
Carla Hazewindus