Huurmoord – Bodyguard, deel 5

Coverafbeelding van: Huurmoord – Bodyguard, deel 5

Trefwoord(en)
spanning
avontuur
beschermen
thrillers

Genre
leesboek

Vanaf
14 jaar

Connor wordt samen met zijn rivaal Jason klaargestoomd om naar Rusland te vertrekken. Daar zullen ze Felix, de zoon van de Russische miljardair en politicus Victor Malkov, moeten beschermen. Malkov wil een andere koers gaan varen in Rusland. Dat is echter niet naar de zin van de Russische maffia die er alles aan zullen doen om Malkov uit te schakelen. Connor moet Jason in het gareel zien te houden terwijl hij bedacht moet zijn op aanslagen, ontvoering en moord. Het ziet er niet goed uit…

Dit is het vijfde verhaal rond de geheime dienst Buddyguard waarin Connor telkens in de meest hachelijke situaties terecht komt om zijn VIP te beschermen en te behoeden voor enig ongeluk. Deze keer speelt het verhaal zich af in Rusland, waar alles anders verloopt dan in een westers land. Een vernuftig snufje (gadget) omzeilt de taalbarrière maar toch maken ze al gauw vijanden. Hun opleiding vooraf laat al uitschijnen dat ze die vaardigheden in Rusland nodig zullen hebben. Een personage uit vorige missies van Connor kruist zijn pad. Connor weet niet wat hij ervan moet denken. Een epiloog laat al uitschijnen dat in een volgend verhaal dit personage nog een rol zal spelen.
De personages zijn gekend uit de vorige verhalen alsook de opzet van hun dienst. Al wordt die tussen de regels door nog eens herhaald voor lezers die de vorige delen niet zouden hebben gelezen.
Net zoals in de vorige verhalen wordt het verhaal verteld door de auteur vanuit het standpunt van Connor. Het taalgebruik is eenvoudig en leest heel erg vlot. Door de snelle opeenvolging van acties blijft de lezer geboeid tot het einde. Al weet de lezer al wel dat de dienst van Buddyguard zijn taak wel zal kunnen vervullen. Blijft dus enkel de spanning over van hoe Connor al de gevaren die zijn weg kruisen, zal oplossen. Spanning verzekerd.
Goed voor een hele tijd ontspannen leesplezier.

Pol Van Damme - augustus 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Chris Bradford   

Uitgeverij
Van Goor   


Reeks
Bodyguard

Jaartal
2017

ISBN
9789000358335

Aantal pagina's
314

Prijs
€17,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Bodyguard: Assassin

Vertaler(s)
Karin Pijl