Hup, Herman!

Coverafbeelding van: Hup, Herman!

Trefwoord(en)
varkens
dieren
wedstrijden
winnen
verliezen

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Herman, het hangbuikzwijn, heeft het naar zijn zin in zijn modderpoel en in zijn bak vol modder en stront. De kippen die altijd maar kakelen over wie het eerste ei geeft gelegd, de haan die altijd eerst wakker is en denkt dat hij daarom de beste is, het maakt hem chagrijnig. Daarom besluit hij op een dag: ‘Ik zal eens laten zien wie de eerste en de beste is’… En zo volgt een spannend verhaal vol humor met een deugddoende afloop…

De dieren en hoe zij hier samenleven zijn meer dan herkenbaar. Dit is een perfecte afspiegeling van het leven rondom ons. Met onszelf in het centrum als hoofdpersonage. Vandaar dat kinderen zich zullen verkneukelen aan de avonturen van Herman. Terwijl volwassenen zich glimlachend zullen amuseren bij deze fijne humor vol herkenning.
Jagtenberg schildert zich een weg doorheen deze moderne fabel. Speelse lijnen, heldere waterverftinten, grove inkleuringen, verrassende perspectieven, … Het zorgt voor verrassende prenten die je aandacht vasthouden en je fantasie prikkelen. De eenvoudige tekst erbij is beknopt en het resultaat van schrappen tot een heldere kern. Meer moet dat niet zijn. Want je fantasie doet met gemak de rest.
Een knap werk met de typische stempel die Jagtenberg op al haar werk drukt: eenvoudig maar niet simpel, doordacht maar niet complex. En vooral: origineel en verrassend.
Knap!

Bekroond met het Gouden Penseel 2020.

Eric Vanthillo - maart 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Yvonne Jagtenberg   

Illustrator
Yvonne Jagtenberg   

Uitgeverij
Rubinstein   


Jaartal
2019

ISBN
9789047627128

Aantal pagina's
30

Prijs
€14,99