How to love

Coverafbeelding van: How to love

Trefwoord(en)
verliefd
zwangerschap
weglopen

Genre
leesboek

Vanaf
14 jaar

Reena is verliefd op Sawyer, al zo lang ze hem kent. En dat is heel lang, want hun ouders zijn beste vrienden en trekken veel samen op. Wanneer Sawyer een relatie begint met Reena’s beste vriendin Allie, is ze vreselijk jaloers. Maar ze toont niemand iets, ze vertelt niemand iets. Wanneer Allie een ongeluk niet overleeft, groeien Reena en Sawyer naar elkaar toe. Maar Reena is niet gelukkig met Sawyers manier van leven en beseft dat er iets moet veranderen want anders overleeft hun relatie niet. Reena wil immers verder studeren aan de universiteit want ze wil weg uit het saaie dorp waar ze woont. En dan plots is Sawyer weg, vertrokken, niemand weet waarheen. En Reena blijft zwanger achter.
Na 2 jaar komt Sawyer terug en ontdekt dat hij een dochter heeft. Hij probeert terug in de gunst te komen van Reena, maar wil ze dat nog wel? Kan ze na alles wat er gebeurd is, nog van hem houden?

Deze roman vertelt afwisselend over het heden en het verleden. Zo krijgt de lezer een duidelijk beeld van hoe Reena en Sawyer waren voor hij vertrok, en hoe ze nu proberen om uit te vissen of er nog een toekomst voor hen bestaat. Ondanks alles is Reena nog steeds gek op hem, maar haar realistische kant probeert haar gevoelens te onderdrukken. Dit is dan ook een gevoelig portret van een meisje dat moeite heeft om haar gevoelens te tonen en toch risico’s durft nemen. Haar toekomst, verder studeren, viel in het water, maar ze heeft er een positieve draai aan gegeven door zich volledig in te zetten voor haar dochter en toch nieuwe studies aan te vatten. Door zich overal alleen door te slaan, heeft ze het moeilijk om Sawyer een plaats te geven in haar leven. Het is boeiend om te lezen hoe ze omgaat met haar twijfels en gevoelens. De hoofdstukken uit het verleden maken het plaatje compleet.
Een boeiende jongerenroman!

Mik Ghys - januari 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Katie Cotugno   

Uitgeverij
Van Goor   


Jaartal
2014

ISBN
9789000316007

Aantal pagina's
308

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
How to love

Vertaler(s)
Marcella Houweling