Hou van mij

aanrader Coverafbeelding van: Hou van mij

Trefwoord(en)
poëzie
kunst
verzamelen

Genre
poëzie

Vanaf
10 jaar

In 2009 verscheen deze stevige verzamelbundel van Ted van Lieshout, die nu aan zijn vierde druk toe is, voor het eerst. Hij werd toen gepubliceerd naar aanleiding van vijfentwintig jaar dichter/tekenaar/en nog zoveel meer en daarbovenop in datzelfde jaar de fel gegeerde, driejaarlijkse Theo Thijssenprijs voor zijn gehele oeuvre. De bundel werd toen bekroond met een Zilveren Griffel. 
Een verzamelbundel die nog steeds kan tellen.
Een stevige bundel met bijna al zijn gedichten en bijbehorende illustraties van 1984 tot 2009. Met daarbovenop zijn hoogst originele, niet eerder gepubliceerde beeldsonnetten.
Een kanjer van een boek in groot formaat met leeslint als een waar eerbetoon aan een man die, zo wordt hij soms omschreven, alles kan.
En dat lijkt mij nog niet zo overdreven!
De rijkdom aan gedichten en beelden in deze bundel doet je verbazen over de veelzijdigheid van de maker ervan. Hij gaat taboes niet uit de weg en neemt zijn hele persoonlijkheid mee in zijn werk. Zoals de dood van zijn vader of van zijn broer of zijn ontdekking van de seksualiteit. Zijn relativering en fijne humor houden de gedichten steeds speels en licht.
De 13 bundels op rij tonen een rijke evolutie, zowel in tekst en beeld, van sterk autobiografisch naar lichtvoetiger en kunstzinniger.
 Van zijn allereerste gedicht ‘De achterkant van mijnheer van Vliet’ tot zijn recentere sonnetten waar hij woorden vervangt door beelden, van Lieshout durft te experimenteren en te vernieuwen met telkens verbazende resultaten die zowel jong als oud bekoren.
 Achteraan vertelt van Lieshout op zijn hoogstpersoonlijke manier hoe de verschillende bundels en de illustraties tot stand zijn gekomen.
 Alsof je bij de auteur zelf op visite bent.
Een bundel, niet om op te bergen, maar om telkens weer vast te nemen en in te grasduinen. Om je te verwonderen over zoveel moois zowel in woord als in beeld en om ervan te genieten, elke keer weer.

Eric Vanthillo - mei 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Ted van Lieshout

Illustrator
Ted van Lieshout

Uitgeverij
Leopold   


Jaartal
2018

ISBN
9789025855215

Aantal pagina's
270

Prijs
€32,50