Hotel De Laatste Kans

Coverafbeelding van: Hotel De Laatste Kans

Trefwoord(en)
magie
moord
detective

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Sep is het keukenhulpje in hotel De Laatste Kans, ook al kan hij fantastisch goed koken. Wanneer er veel gasten naar het hotel komen voor een speciale vergadering, maakt Sep een heerlijke maaltijd. Voor één van de gasten maakt hij zelfs een speciaal dessert. Maar die gast valt dood neer na het eten van het dessert, tot verbijstering van Sep. Hij wordt onmiddellijk beschuldigd van moord en opgesloten. Maar dan blijkt dat deze vergadering toch wel heel erg speciaal was, want het ging om een selectieproef om tot een magisch genootschap toe te treden. Omdat de vermoorde man de voorzitter van de tovenaarsgilde was, komt er een magische inspecteur de moord onderzoeken. Die vermoedt al snel dat Sep door de echte moordenaar in de val is gelokt. Nu is het aan Sep en de inspecteur om de echte dader te vinden.

Dit spannende verhaal combineert magie met politiewerk. Als een ware detective zoekt Sep mee naar de echte dader, waarbij hij voortdurend nieuwe ontdekkingen doet. Want het hele hotel blijkt boordevol oude magie te zitten, Seps kat kan praten en zijn spiegel heeft onverwachte eigenschappen. Sommige zaken die hij al jaren weet, krijgen nu pas betekenis. Het hele onderzoek leert hem meer over zichzelf en zijn verleden dan hij ooit voor mogelijk had gehouden.
De vertelstijl is boeiend en intrigerend, vooral ook door de raak getypeerde personages. Door het magische element wordt een speciale wereld gecreëerd, die nauw aansluit bij de gewone alledaagsheid. Daardoor is dit een heerlijke mix van avontuur en magie. Boeiend en vooral heel spannend.

Mik Ghys - juni 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Nicki Thornton   

Illustrator
Matt Saunders   

Uitgeverij
De Fontein   


Jaartal
2019

ISBN
9789026147470

Aantal pagina's
297

Prijs
€15,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Last Chance Hotel

Vertaler(s)
Marjolein Algera