Hoogdringend

Coverafbeelding van: Hoogdringend

Trefwoord(en)
potje
zindelijkheid
knuffels

Genre
prentenboek

Vanaf
2 jaar

Hondje moet dringend, maar kleine zus zit al op zijn potje. Omdat Muis op haar potje zit. Want Kikker doet een plasje op het potje van Muis. Omdat Zebra een hoopje mikt op het potje van Kikker. Terwijl Giraf gezellig op het potje van Zebra zit. Enzovoort. Maar ondertussen moet Hondje wel hoogdringend! En zo bezoekt hij voor het eerst het grote toilet. Waar alles best goed verloopt. Tot grote vreugde van Hond.
Dit herkenbare stapelverhaal rond het gebruik van het potje en de training om op het toilet te gaan verloopt met veel fantasie en humor.
De bont ingekleurde krijttekeningen zijn eenvoudig en beperkt tot de essentie. Leuk om te ontdekken hoe de vele knuffeldieren tot leven komen. De eenvoudige tekst is een beknopte leidraad voor de voorlezer/verteller. Wel jammer dat de auteur niet strenger is geweest in zijn keuze van verkleinwoorden. Wat het verhaal stropt. Een ideaal instrument voor wie de overgang moet maken van pot naar toilet. Met daarbovenop een potjesposter en beloningsstickers.

Eric Vanthillo - maart 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Guido Van Genechten   

Illustrator
Guido Van Genechten   

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2016

ISBN
9789044827385

Aantal pagina's
30

Prijs
€15,95