Hondje, de enige echte

Coverafbeelding van: Hondje, de enige echte

Trefwoord(en)
honden
seizoenen

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Hondje de enige echte is een vrije hond. Hij heeft geen baas maar is zijn eigen baas. Hij gaat en staat waar hij zelf wil, hoe hij het zelf wil en wanneer hij daar zelf zin in heeft.
In korte anekdotische verhalen leer je Hondje de enige echte kennen en sluit je hem langzaam maar zeker in je hart. Hij dartelt doorheen de seizoenen. Speelt met andere hondjes, gaat op de thee bij de oude dame, past op een koude winterdag allerlei jassen in een hondenjassenwinkel, bedelt worst bij de slager, weet op een warme zomerdag ijsjes te ontfutselen bij onoplettende kinderen en neemt zelfs een keertje de bus. Hij wordt vrolijk van andere hondjes op de hondenwei, gaat ze besnuffelen en likken. En is dan vooral blij dat hij niet aan de lijn hangt en niet in de pas naast een baas moet lopen.
Deze korte, humoristische verhalen beschrijven de avonturen van Hondje, die in het echt bestaat, en Boy, of Meneer Boymans, heet. Het geheel werd ook heel erg fijn in beeld gebracht. Met hondjesmaat –euh, mondjesmaat te lezen. Eentje voor het slapengaan, bijvoorbeeld.
Waf…

Bekroond met een Zilveren Penseel 2016.

Inge Umans - augustus 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Yvonne Jagtenberg   

Illustrator
Yvonne Jagtenberg   

Uitgeverij
Rubinstein   


Jaartal
2015

ISBN
9789047616849

Aantal pagina's
70

Prijs
€14,95