Hond in het huis van Wolf

aanrader Coverafbeelding van: Hond in het huis van Wolf

Trefwoord(en)
angsten
vriendschap
oppassen
fantasie
dieren

Genre
leesboek

Vanaf
6 jaar

Sylvia Vanden Heede kan als geen ander verhalen schrijven die boeien en je meeslepen in een allereenvoudigst taalgebruik. De meesten kennen van haar wel de boeken van Vos en Haas. Maar de verhalen van Wolf en Hond moeten daar niet voor onderdoen.
In dit boek gaat Wolf weg uit het grote bos want hij is de bomen beu. Hij wil naar de zee. Maar Hond moet op zijn huis komen passen zodat Kat er niet binnen kan. Hond is niet akkoord, want hij moet toch op het huis van zijn baas letten. Dat moet Pup dan maar doen. Hond doet een poging, maar in het huis van Wolf is het zo eng… En Pup vindt het alleen zijn ook maar niks. En Wolf keert ook eerder terug van de zee want die leegte daar vindt hij stomvervelend. En dan… Er was nog een andere reden om terug te keren…

Vanden Heede schrijft met vlotte pen een erg spannend verhaal met verrassende wendingen en mooi toewerkend naar een deugddoend einde. Knap hoe zij sfeer, emoties en spanning rijkelijk en tastbaar weet te vatten in (of tussen) haar woorden. En dat alles in een uiterst eenvoudig taalgebruik (AVI 3) waardoor het een feest is voor beginnende lezers om dit boek te lezen. Maar ook om voor te lezen is dit een heerlijk verhaal. Ideaal om in delen voor te lezen, want spannende cliffhangers zijn er genoeg.
Tolman geeft de nodige kleur en verbeelding aan de woorden. Zij tekent en schildert met een speelse nonchalance expressieve figuren op kleurrijke achtergronden en toont details die leuk zijn om te ontdekken. Zij illustreert niet alleen, maar geeft met haar prenten een eigen interpretatie en associeert vrij op het gebeuren.
Een dikke aanrader!

Eric Vanthillo - juli 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Sylvia Vanden Heede

Illustrator
Marije Tolman   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2017

ISBN
9789401444262

Aantal pagina's
45

Prijs
€7,50