Holland op z’n mooist

Coverafbeelding van: Holland op z’n mooist

Trefwoord(en)
zoekboeken
kijkboek
schilderen

Genre
prentenboek

Vanaf
7 jaar

In zestien dubbele paginagrote illustraties reist de kijker mee met een wandelaar van Bloemendaal naar het Gemeentemuseum in Den Haag. Onderweg komt hij veel verschillende landschappen en ook andere personages tegen. Heel wat van die landschappen vindt de kijker terug in de schilderijen die op de laatste vier pagina’s zijn weergegeven. De aandachtige kijker ziet ook een aantal elementen in het landschap die veranderd zijn. Enkele personages die in de illustraties zijn opgenomen, geven nog een ander verhaal weer.

Dit origineel opgevat prentenboek laat de kijker/zoeker kennis maken met een groot aantal schilderijen van kunstenaars uit de Haagse School. In eerste instantie vallen de schilderijen nauwelijks of niet op in de illustraties. Nederland lijkt nog niet zo heel veel veranderd, maar de illustraties tonen voornamelijk landelijke gebieden waar enkel een autosnelweg het landschap veranderd heeft.
De kijker/zoeker moet erg goed zoeken om alle schilderijen in de illustraties terug te vinden. De afdruk van de schilderijen – soms erg kleine – en de interpretatie in de illustratie verschillen ook nog. Iets wat het zoekwerk nog bemoeilijkt.
De wandelaar die op weg is naar het Gemeentemuseum beleeft op zijn beurt ook nog wat. Ook dit kan de kijker doorheen de verschillende illustraties volgen.
Leuk opgevat prentenboek dat jonge kinderen met kunst in aanraking brengt.

Pol Van Damme - mei 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Charlotte Dematons

Illustrator
Charlotte Dematons

Uitgeverij
Leopold   


Jaartal
2015

ISBN
9789025867539

Aantal pagina's
30

Prijs
€14,99