Hoi, jij bent een ontwerper

Coverafbeelding van: Hoi, jij bent een ontwerper

Trefwoord(en)
kunst
architectuur
design
ontwerpen
zelf doen

Genre
hobby

Vanaf
8 jaar

Bij het verbazingwekkende boek over architectuur in Nederland ‘Hoi, ik ben een lijn’ hoort dit al even verbazingwekkende werkboek. En ook bij dit boek werden kosten noch moeite gespaard om er een aantrekkelijke en originele uitgave van te maken. Het geheel is een losbladige bundel waarin alle pagina’s netjes vast gehouden worden tussen 2 stevige kartonnen schutpagina’s met 2 elastieken. Daarbovenop zit er in de uitsparing op de voorkant ook nog een potlood om je opdrachten mee te tekenen. En al wat je extra maakt of tekent kan je er natuurlijk gemakkelijk bijsteken. Zodat het geheel een hoogst persoonlijke werkmap zal worden vol ontwerpen en ‘utopische’ denkbeelden ivm de architectuur van de toekomst.
Gemakkelijk of voor de hand liggend zou ik het werkboek niet noemen. Het vraagt, zeker in het begin, wat begeleiding van een volwassene. Maar eens je eraan begint, word je gebeten door de passie tot ontwerpen en ben je vertrokken. De makers begeleiden je stap voor stap met een meer dan mooie kernfilosofie: ‘Niets wat je tekent of maakt is slecht of fout. Uit alles kan iets nieuws ontstaan. Experimenteren is de sleutel tot vernieuwing.’
Het geheel is verdeeld volgens ontwerpers die naam gemaakt hebben in Nederland en ver daarbuiten en waarover je heldere informatie terugvindt in het leesboek: Constant Nieuwenhuys, Gerrit Rietveld, Herman Hertzberger, en anderen. De opdrachten zijn verscheiden en uitdagend: ontwerp speeltoestellen voor serieuze mensen, ontwerp het logo van je adviesbureau, teken willekeurige lijnen en bedenk hoe je er stoelen van zou kunnen maken, meng en ontwerp kleuren en geef namen aan nieuwe kleuren, voorspel de toekomst en ga op basis daarvan experimenteren met materialen, speel het spel met de pionnen en vernieuw ondertussen je straat, enzovoort. Stuk voor stuk boeiende opdrachten, geschikt voor jong en minder jong. Zij verruimen je geest want vrijblijvendheid vind je hier niet terug. Dit alles met een grote verwondering en een lichte humor. Een actief werkboek boordevol creativiteit, goed voor uren teken- en ontwerpplezier. Voor architecten in spe maar even goed voor ieder ander die zich graag creatief ontfermt over potlood en papier.

Eric Vanthillo - juni 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Annemiek Snelders
Hanna Piksen

Illustrator
diverse

Uitgeverij
Rubinstein   


Jaartal
2018

ISBN
9789047625728

Aantal pagina's
68

Prijs
€10,00