Hoe wordt chocola gemaakt?
Chocolade is niet weg te denken uit onze voeding. De meeste kinderen zijn er ook dol op. In dit informatieve boek wordt in korte hoofdstukjes verteld waar chocolade van gemaakt wordt en hoe de cacaobonen uiteindelijk een reep chocolade worden. Met grote duidelijke foto’s en in korte stukjes tekst wordt deze reis van boon tot reep stap voor stap erg overzichtelijk uitgelegd. De oorspronkelijke titel klinkt wel veel avontuurlijker. Achterin het boek wordt deze reis schematisch weergegeven, is er een verklarende woordenlijst, kan je nog een chocolaquiz spelen en zijn er weblinks opgenomen naar filmpjes over het maken van chocola. Een toegankelijk informatief boek uit een hele reeks boeken die stilstaan bij de oorsprong van dingen die we dagelijks gebruiken.
Inge Umans - juni 2014
Auteur
John Malam
Uitgeverij
Schoolsupport (Ars Scribendi)
Jaartal
2014
ISBN
9789461751058
Aantal pagina's
32
Prijs
€11,00
Vertaald uit
Engels
Originele titel
The journey of a Bar of Chocolate
Vertaler(s)
Vrouwke Klapwijk