Hoe word je vrienden met de maan?

aanrader Coverafbeelding van: Hoe word je vrienden met de maan?

Trefwoord(en)
katten
draken
maan
vriendschap

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Draak, Poes, Octopus en een meisje hebben veel vragen: hoeveel bloemen zijn er in de wereld, hoeveel draken passen er in de lift, hoe maak je de lekkerste soep en nog veel meer. Wel honderd vragen die ze onderzoeken en de volgende dag alweer vergeten zijn. Maar één vraag stellen ze zich elke dag: hoe word je vrienden met de maan? Ze proberen haar te lokken met kampvuurverhalen en muziek, maar de maan komt nooit. Dus zoeken ze haar zelf op en nemen haar mee naar huis. De maan is blij met de uitnodiging en drinkt graag mee een kopje thee. Maar ze drinkt zoveel thee dat ze steeds groter wordt. Er zit niets anders op dan haar terug op haar plaats te zetten. Maar ze blijft altijd welkom voor een kopje thee.

Dit poëtische verhaal wordt verteld met zachte kleuren en vertederende illustraties. De personages zijn een ongewone mengeling: een draak, een octopus, een poes en een meisje. Met een draak die steeds warme gestreepte sokken draagt, waardoor de illustraties naast vertederend ook nog grappig zijn. Net als de pogingen van het viertal om een antwoord te vinden op hun honderden vragen. De sfeervolle illustraties zijn stuk voor stuk pareltjes die je meteen aan je muur zou willen hangen om er elke dag van te genieten. De tekst beperkt zich tot enkele essentiële zinnen die de illustraties met elkaar verbinden.
Een terechte winnaar van de zilveren medaille van de Key Colours Competition USA, 2022. Een sfeervolle aanrader vol vertederende fantasie.

Mik Ghys - september 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Ghazaleh Bigdelou   

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2023

ISBN
9789044851052

Aantal pagina's
26

Prijs
€17,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
How Do You Become Friends with the Moon?

Vertaler(s)
Clavis Uitgeverij