Hoe verjaag je een monster?

Coverafbeelding van: Hoe verjaag je een monster?

Trefwoord(en)
helpen
monsters
humor

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Oscar Krekel woont in een flatgebouw en heeft al drie monsters en vier kakkerlakken verjaagd. Op een dag krijgt hij bezoek van Pelle de Haas, die een enorm probleem heeft: er zit een monster onder zijn bed. Oscar neemt onmiddellijk zijn grote bruine tas en gaat met Pelle mee naar zijn flat. Oscar weet dat er drie soorten monsters zijn. Voor elk van die monsters bestaat er een oplossing. De eerste oplossing mislukt, dus is het geen woest monster. Ook de tweede oplossing mislukt, dus is het geen bijterig monster. Maar wanneer de derde oplossing, voor een harig monster, ook mislukt, moet zelfs Oscar hulp gaan zoeken. Die vinden ze bij hun bovenbuurman meneer Ratel. Hij geeft hen een klein doosje, de oplossing voor een bijzonder monster. Maar kan zo’n klein doosje een monster verjagen?

Een monster onder je bed, dat moet snel verholpen worden. En gelukkig voor Pelle is er redding aanwezig in zijn eigen flatgebouw. Terwijl het probleem aangepakt wordt, krijgt de lezer informatie over verschillende soorten monsters op een grappige manier. Toch blijft dit verhaal vooral leuk voor kinderen die geen schrik hebben van monsters, want er blijkt er wel degelijk eentje onder het bed te zitten, en een gevaarlijke nog wel.
De expressieve illustraties zitten vol met fijne, grappige details. Zo is de moeder van Pelle gek op katten, en dat is te merken aan het hele interieur. De illustrator gebruikt een collagetechniek in combinatie met haar tekeningen wat voor verfrissende prenten zorgt. De tekst leest prettig voor en vormt een mooi samenspel met de illustraties.
Een grappig voorleesverhaal voor wie niet bang is van monsters onder zijn bed.

Mik Ghys - november 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Jana Bauer

Illustrator
Malgosia Zając

Uitgeverij
De Fontein   


Jaartal
2023

ISBN
9789026166945

Aantal pagina's
33

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Sloveens

Originele titel
Kako prestrašiti pošast

Vertaler(s)
Roel Schuyt