Hoe vang je een regenboog?

Coverafbeelding van: Hoe vang je een regenboog?

Trefwoord(en)
zoektochten
kleuren
regenboog

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Freya is dol op regenbogen. Ze vindt ze zo prachtig dat ze er zelf een wil hebben. Dus wordt ze regenboogjager. Wanneer ze er nergens eentje vindt, besluit ze er zelf een te maken met zon en water in de tuin. Maar ook dat lukt niet. Misschien moet ze de kleuren een voor een vangen? Dat gaat al iets beter, maar het eindresultaat vindt ze niet mooi. Dus zit er maar één ding op: een mooie tekening!

Moedige Freya houdt vol en trekt er op uit om een regenboog, en nadien de regenboogkleuren, te vangen. Wat natuurlijk helemaal niet te doen is, dat kan iedereen vooraf voorspellen. Hoe het dan toch goed afloopt voor Freya staat op de laatste bladzijde: een kleurrijke zelfgemaakte oplossing.
Tijdens het voorlezen maak je kennis met de verschillende kleuren van de regenboog. Je kan dan ook dingen zien en zoeken die dezelfde kleur hebben, en zo ook zelf een regenboog maken. Maar de oplossing van Freya, een regenboog tekenen, is natuurlijk een leuke activiteit na het voorlezen van dit boek. Het vlotte verhaal over de vindingrijke Freya en de illustraties boordevol regenboogkleuren doen je daar zeker zin in krijgen.
Een vrolijk verhaal over kleuren en regenbogen.

Mik Ghys - december 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Naomi Jones

Illustrator
Ana Gomez

Uitgeverij
C. de Vries-Brouwers   


Jaartal
2022

ISBN
9789061742838

Aantal pagina's
31

Prijs
€15,50


Vertaald uit
Engels

Originele titel
How to catch a rainbow

Vertaler(s)
Ineke Ris