Hoe kun je nou een olifant kwijtraken?

Coverafbeelding van: Hoe kun je nou een olifant kwijtraken?

Trefwoord(en)
verliezen
spijt
olifanten
humor

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Oscar is voortdurend iets kwijt: zijn schoenen, zijn step of zijn zwemvliezen. Hij kan nooit iets terugvinden. Op een dag vindt hij echter iets bijzonders. Bij de schommels in het park vindt hij Hugo, een olifant. Hugo ziet er eenzaam uit dus neemt Oscar hem mee naar huis. Hij is zo lief en behulpzaam dat hij mag blijven. Dankzij Hugo vergeet Oscar niets meer. Maar op een dag wordt Oscar boos omdat hij niet kan winnen bij een kaartspel. Hij jaagt Hugo weg, maar heeft daar nadien veel spijt van. Hij zoekt Hugo overal maar vindt hem niet. Hij is Hugo kwijt. Wat nu?

Iets kwijtraken is niet altijd een probleem, maar je goede humeur kwijtraken kan vervelende gevolgen hebben. Dat zien we bij Oscar en Hugo. Het is grappig om te zien hoe Oscar alles kwijtspeelt, tot wanhoop van zijn ouders. Hugo is zijn redding, plots lukt het wel om iets te onthouden. Tot Oscar Hugo wegjaagt en spijt krijgt. Daar volgt meteen ook de les in dit grappige verhaal. Want boos worden op iemand, daar krijg je altijd spijt van. Zeker als het je beste vriend is.
Met speelse illustraties en een vlotte tekst toont dit verhaal hoe je moet zorgen dat je je vrienden niet kwijtspeelt. Een wijze les in een vrolijk kleedje.

Mik Ghys - februari 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Jan Fearnley   

Uitgeverij
C. de Vries-Brouwers   


Jaartal
2021

ISBN
9789053418192

Aantal pagina's
30

Prijs
€17,50


Vertaald uit
Engels

Originele titel
How can you lose an elephant?

Vertaler(s)
Ineke Ris