Hoe ik per ongeluk ridder werd

Coverafbeelding van: Hoe ik per ongeluk ridder werd

Trefwoord(en)
humor
ridders
informatie

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Roderik wil ridder worden, maar hij krijgt enkel stomme klusjes, zoals afwassen. Als ridder Reinout op het kasteel komt, wordt er een feest gegeven. Na die schranspartij moet ridder Reinout wel bekomen. En daar krijgt hij een visioen! Hij moet de gestolen vingerkootjes van Sint-Stefanus terug halen en Roderik moet mee als twaalfde ridder! Als dat maar goed afloopt.

Net als in ‘Hoe ik per ongeluk gladiator werd’ komt de naïeve Roderik – die niet liever wil dan ridder worden- ongewild bij de ridders terecht. Hij vindt het heel stoer, maar zijn onhandigheden en stommiteiten zijn helemaal niet ‘ridderlijk’. Als hij er dan toch in slaagt om de held van het gebeuren te worden, is dat eerder aan toeval dan aan moed te danken. Maar daar denkt Roderik heel anders over. Het zorgt telkens voor erg grappige toestanden waarbij Roderik elke keer zijn onhandigheid voor zichzelf tot een heldendaad verheft.
Door de erg ruime bladspiegel, het grote lettertype en de vele grappige illustraties leest het verhaal heel gemakkelijk en kan het minder goede lezers zeker aanspreken. Daarnaast zijn er in het verhaal heel wat weetjes over ridders opgenomen. Die staan telkens tegen een grijze achtergrond. Met het lezen van het humorvolle verhaal pikt de lezer dus ook informatie op over het leven van ridders. Achteraan het verhaal is nog een groter informatief stuk over het ridderleven opgenomen, alsook een tijdlijn met belangrijke gebeurtenissen en eveneens informatie over een aantal beroemde ridders. Zelfs een verklarende woordenlijst ontbreekt niet.
Leuk, ontspannend en grappig verhaal over een onhandige jongen die ridder wil worden, maar er weinig van terecht brengt.

Pol Van Damme - juli 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Tim Collins

Illustrator
Sarah Horne   

Uitgeverij
Ploegsma   


Jaartal
2021

ISBN
9789021681504

Aantal pagina's
198

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The long-lost secret diary of the world’s worst knight

Vertaler(s)
Hanneke Majoor