Hoe ik per ongeluk piraat werd

Coverafbeelding van: Hoe ik per ongeluk piraat werd

Trefwoord(en)
piraten
humor
informatie
avontuur

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Thomas is met zijn ouders op weg naar een eiland ver weg. Hij vindt het supersaai aan boord en zou liever een stoere piraat zijn. Als een bende zeerovers hun schip afpakken, verstopt Thomas zich in het ruim. Al snel komt hij er achter dat het piratenleven gevaarlijk en bloederig is. En naar een verborgen schat zoeken op een afgelegen eiland is er ook niet bij. Hoe geraakt hij hier terug weg?

Na ‘Hoe ik per ongeluk gladiator werd’ en ‘Hoe ik per ongeluk ridder werd’ is dit het derde deel uit die reeks. Net als in de vorige delen is het hoofdpersonage erop uit om heldhaftige en stoere avonturen te beleven zoals de piraten waar hij naar opkijkt. Maar het blijkt in de praktijk helemaal niet te zijn zoals hij het zich had voorgesteld.
Door de erg ruime bladspiegel, het grote lettertype en de vele grappige illustraties leest het verhaal heel gemakkelijk en kan het minder goede lezers zeker aanspreken. Daarnaast zijn er in het verhaal heel wat weetjes over piraten opgenomen. Die staan telkens tegen een grijze achtergrond. Met het lezen van het humorvolle verhaal pikt de lezer dus ook informatie op over piraten, kapers en zeerovers. Achteraan het verhaal is nog een groter informatief stuk over piraten opgenomen, alsook een lijst met informatie over een aantal beruchte zeerovers. Een verklarende woordenlijst vervolledigt het verhaal.
Leuk, ontspannend en grappig verhaal over een jongen die een stoere piraat wil worden, maar er weinig van terecht brengt en ontdekt dat het piratenleven heel anders is dan hij zich had voorgesteld.

Pol Van Damme - oktober 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Tim Collins

Illustrator
Sarah Horne   

Uitgeverij
Ploegsma   


Jaartal
2022

ISBN
9789021682792

Aantal pagina's
217

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The long-lost secret diary of the world’s worst pirate

Vertaler(s)
Hanneke Majoor