Hoe ik per ongeluk gladiator werd

Coverafbeelding van: Hoe ik per ongeluk gladiator werd

Trefwoord(en)
Oude Rome
gladiatoren
humor
informatie

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

79 na Christus. Marcus woont in Pompeï en verveelt zich stierlijk. Er is niks opwindends te beleven. Als zijn vader naar Rome gaat, wil Marcus mee. Daar blijkt dat hij erg veel gelijkenis vertoont met één van de gladiatoren in de stad, Cassius. Als hij Cassius opzoekt, stelt die voor om eens van outfit te wisselen, als grap. Marcus vindt het wel stoer. Maar Cassius gaat ervandoor en voor Marcus het beseft staat hij in de arena om er te vechten op leven en dood.

Net zoals in de reeks over Nurdius Maximus – een Romeinse jongen die zich een hele held vindt maar waar telkens alles mis loopt – gebeurt in dit verhaal hetzelfde. De naïeve Marcus die met open ogen in de val trapt en zodoende tegen wil en dank gladiator wordt. En net zoals bij Nurdius Maximus zorgt dit voor erg grappige toestanden waarbij Marcus elke keer weer in een benarde situatie komt, maar door toeval of net door zijn onhandigheid zichzelf telkens weet te redden.
Door de erg ruime bladspiegel, het grote lettertype en de vele grappige illustraties leest het verhaal heel gemakkelijk en kan het minder goede lezers zeker aanspreken. Daarnaast zijn er in het verhaal heel wat weetjes over gladiatoren opgenomen. Die staan telkens tegen een grijze achtergrond. Met het lezen van het humorvolle verhaal pikt de lezer ook nog informatie op over het leven van gladiatoren.
Leuk, ontspannend en grappig verhaaltje over een onhandige jongen die wat opwinding in zijn leven zocht. Hij kreeg meer dan hij zelf wilde.

Pol Van Damme - juli 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Tim Collins

Illustrator
Isobel Lundie

Uitgeverij
Ploegsma   


Jaartal
2020

ISBN
9789021680491

Aantal pagina's
196

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Long-lost secret diary of the world’s worst gladiator

Vertaler(s)
Hanneke Majoor