Hoe ik de vissen leerde vliegen

Coverafbeelding van: Hoe ik de vissen leerde vliegen

Trefwoord(en)
grootvaders
vissen

Genre
leesboek

Vanaf
7 jaar

Ulf vangt een hommel in een luciferdoosje. Zijn opa wordt daar vreselijk boos om. Hij verplicht Ulf om de hommel te laten vliegen en wil hem klusjes laten opknappen. Want als Ulf niet leert werken, wat moet er dan van hem worden? Vissen komen niet zomaar schoongemaakt op een tafel klaarliggen. Vanaf de dag daarna moet Ulf klusjes doen voor opa: houtblokken versleuren en in de keuken opstapelen, hout brengen naar tante Hilda, melk halen, schoenen poetsen, de tuinbank schilderen en aardappelen rooien. En tot slot zijn andere opa, Gustav, aan de boot opwachten met een paraplu, want het gaat regenen. Terwijl Ulf met opa Gustav naar huis wandelt, vertelt Ulf alles over zijn klusjes. Dat hij het slaafje is van opa. Daar heeft opa Gustav een mooie oplossing voor…

Dit is een eenvoudig en warm verhaal over het gewone familieleven, met broers, oma’s en opa’s. Ulf wil graag met zijn broer mee, maar die trekt op met zijn vrienden en heeft geen tijd voor een kleine broer. Opa helpen lijkt meer op slavenwerk, en daar heeft Ulf al snel genoeg van. Gelukkig denkt zijn andere opa anders over het leven en werken.
Verweven in het verhaal zitten de karaktertrekken van de personages, waardoor dit alledaagse familieleven een speciaal kantje krijgt. De eenvoudige tekst is aangepast voor jonge lezers, zodat ze zin krijgen in zelf lezen en meeleven met Ulf. De kleurrijke illustraties verluchten het verhaal en brengen de warme sfeer duidelijk in beeld.

Mik Ghys - januari 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Ulf Stark

Illustrator
Lars Deltrap   

Uitgeverij
Querido   


Reeks
Tijgerlezen

Jaartal
2020

ISBN
9789045125343

Aantal pagina's
52

Prijs
€13,99


Vertaald uit
Zweeds

Originele titel
Krutpojken

Vertaler(s)
Edward van de Vendel