Hoe het molletje de muis weer beter maakte

Coverafbeelding van: Hoe het molletje de muis weer beter maakte

Trefwoord(en)
mollen
muizen
ziek
wereld
reisverhaal

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Op een dag was Muis ziek en ging Molletje om hulp bij Uil. Die onderzocht Muis en besloot dat hij kon genezen worden met een bloem die Matricaria Chamomilla heet. Molletje ging op zoek naar die bloem, maar vond hem nergens. Daarom ging hij op reis om de bloem elders te vinden. Met de trein, met de boot, op de rug van een vis, op een kameel, met een luchtballon, op een ijsschots, in een vliegtuig, … Hij trok de ganse wereld rond, maar vond nergens de betreffende bloem. Tot hij weer thuis was en daar door Uil gewezen werd op een klein plantje …

Dit boek is een afgeleide van de bekende animatiefilms van Molletje. Deze werden oorspronkelijk gemaakt in de jaren ’50 en ’60 door de Tjechische animator Zdenek Miler en hier uitgezonden eind jaren ’80, begin jaren ’90.
De serie was (en is nog steeds) geliefd bij jong en oud en wordt nu nog soms heruitgezonden.
Het boek stelt echter teleur. De kwaliteit van de films vind je er niet in terug. De bontgekleurde prenten missen de ouderwetse charme van de oorspronkelijke tekeningen, het verhaal is langdradig en mist spanning en vaart en de tekst is stroef.
Jammer, maar goed dat de films er nog zijn.

Eric Vanthillo - december 2013

Zoek op bib.be

Auteur
Hana Doskocilova

Illustrator
Zdenek Miler

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2013

ISBN
9789025754488

Aantal pagina's
88

Prijs
€14,95