Hoe droomt een giraf?

Coverafbeelding van: Hoe droomt een giraf?

Trefwoord(en)
dieren
slapen
dromen

Genre
informatief

Vanaf
8 jaar

Na een korte inleiding over de reden waarom wij slapen en waarom het belangrijk is dat we dromen, komen er dertien dieren en hun specifieke slaapgewoonten aan bod. Elk dier wordt over twee dubbele pagina’s beschreven. Korte tekstblokken geven naast de slaapgewoonte van het dier ook nog enkele weetjes over hun leefgewoonte weer. De tekstblokken staan verspreid over de paginagrote illustraties.
Achteraan zijn nog enkele bijzondere slaapplekken van dieren verwoord.

Deze bijzonder verzorgde uitgave trekt direct de aandacht. De illustraties geven telkens nachtelijke situaties weer. Dus veel donkerblauw tot zelfs zwart, maar ook veel wit (van de maan, sterren of sneeuw) op de zacht glanzende, stevige pagina’s. Het zijn dan ook deze pagina-vullende illustraties die als eerste opvallen.
De tekstblokken geven op een duidelijke manier en in een eenvoudige taal uitleg over het slaapgedrag en eventueel droomgedrag van de dieren. De gekozen dieren zijn uit allerhande dierengroepen afkomstig, van zoogdieren over vogels, zeedieren tot zelfs de spin toe.
Knap geïllustreerd dierenboek over een voor de mens zo vanzelfsprekend onderwerp dat bij dieren weinig onder de aandacht komt.
Beslist de moeite waard!

Pol Van Damme - maart 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Beatrix Mannel   

Illustrator
Karolina Benz

Uitgeverij
Ploegsma   


Jaartal
2023

ISBN
9789021684277

Aantal pagina's
68

Prijs
€20,00


Vertaald uit
Duits

Originele titel
Wer schläft, wer wacht in der Nacht?

Vertaler(s)
J.P.de Keizer