Hoe beroof je een bank?

Coverafbeelding van: Hoe beroof je een bank?

Trefwoord(en)
geld
diefstal
detective
dierenliefde

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Mo houdt een spreekbeurt over de zwartvoet-bunzing. Omdat die bijna uitgestorven is, willen Mo, Lotte en Max veel geld inzamelen. Maar dat is erg moeilijk. Eerst proberen ze losgeld te krijgen door Max zogezegd te ontvoeren. Maar zijn ouders reageren niet. Daarna praten ze voor de grap over een bankoverval. Maar Joris, de pestkop van de klas, hoort dat en biedt zijn hulp aan. Meer zelfs, hij heeft al een plan. Tijdens de voorbereidingen voor de bankroof komen ze echter steeds Joris’ broer Rik tegen. Wil die ook een bank beroven?

Max en zijn vrienden zitten vol goede bedoelingen. In hun naïviteit laten ze zich door Joris ompraten om een bankoverval te plegen. Maar al snel wordt duidelijk dat ze dat helemaal niet willen, integendeel zelfs. Gelukkig kunnen ze hun slechte bedoelingen omzetten in een goede daad.

De tekst is fris en leest vlot. In een eenvoudige taal slaagt de auteur er in de juiste sfeer te pakken te krijgen. Vooral de twijfel komt goed naar voor. Eerst de twijfels over wat ze kunnen doen om de Zwartvoet-bunzing te redden, en daarna de twijfel over wat ze zelf moeten doen. En natuurlijk maken ze de juiste keuze, ook al is dat voor Joris niet zo prettig. Pittige, expressieve illustraties brengen bepaalde scenes mooi tot leven. De uitnodigende coverillustratie zet meteen je fantasie aan het werk.
Een vrolijk en speels verhaal voor jonge lezers in de serie Tijgerlezen.

Mik Ghys - april 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Pim Lammers   

Illustrator
Loes Riphagen   

Uitgeverij
Querido   


Reeks
Tijgerlezen

Jaartal
2020

ISBN
9789045124544

Aantal pagina's
89

Prijs
€13,99