Hippe heksen en toffe tovenaars

Coverafbeelding van: Hippe heksen en toffe tovenaars

Trefwoord(en)
heksen
tovenaars
magie

Genre
voorleesboek

Vanaf
6 jaar

Heksen en tovenaars kan je overal tegenkomen. Toch al zeker in deze 10 voorleesverhalen. Diverse auteurs doken in hun fantasie en bedachten een verhaal over magie, heksen of tovenaars.
Zo is er heks Vajèn die het beu is om alleen te wonen. Haar vriendin Bodil probeert haar te helpen via een app op haar telefoon. Zo kan ze afspraakjes maken met verschillende tovenaars. Tot Vajèn bedenkt uiteindelijk dat de enige waarmee ze wil samenwonen haar vriendin Bodil is.
Ook katten moeten naar school om een geslaagde heksenhulp te worden. Maar Mathieu is te braaf, veel te weinig boosaardig. Daardoor wordt hij niet uitgekozen wanneer de heksen afstuderen. Gelukkig is er een heks die niet geslaagd is omdat ze te braaf is, het ideale baasje voor Mathieu.
En wat Angelie beleeft tijdens het heksenfestival had ze nooit kunnen dromen. Wanneer ze te laat komt voor de gratis vliegles, begint ze ontevreden bij de schilderles. Tot ze ontdekt dat wat ze schildert echt wordt. Zoals een vliegende bezem…

Al deze verhalen zitten boordevol magie. De personages krijgen telkens te maken met een probleem, dat natuurlijk op te lossen valt met magie. Alle verhalen lopen dan ook goed af, wat het heel prettig maakt om voor te lezen. De spanning wordt telkens mooi opgebouwd en het einde is wensvervullend. Naast de verhalen zijn er ook nog illustraties. Elke auteur werd gekoppeld aan een illustrator die de sfeer van het verhaal omzette in verschillende illustraties. De covertekening van Mark Janssen met een aantrekkelijke tovenaar en heks op een magisch wezen, nodigt iedereen uit om deze bundel vast te nemen en voor te lezen.
Een spannende, magische bundel vol verhalen over heksen en tovenaars.

Mik Ghys - december 2023

Zoek op bib.be

Auteur
diverse

Illustrator
diverse

Uitgeverij
Moon   


Jaartal
2023

ISBN
9789048864775

Aantal pagina's
121

Prijs
€19,99